Basketbal  Top Division Two  Royal IV Brussel B

Fayssal El Mahsini draait met Royal IV Brussel B grijs seizoen: “Door de vele afwezigen moeten we de jongeren versneld inpassen”

Fayssal El Mahsini. “Voor mezelf is het wel wat aanpassen, nu ik afgestudeerd ben en als financieel adviseur aan de slag ben gegaan. Ik klop lange dagen, maar probeer onze trainingen in te passen in mijn werkschema.”© rr

Na de overtuigende zege op Aarschot is Royal IV Brussel B nu helemaal zeker van de redding. Met dank aan Fayssal El Mahsini. De 24-jarige spelverdeler uit Molenbeek voelt zich goed in het Zuidpaleis en treedt vooralsnog niet in de voetsporen van zijn broer Yassine, die als prof in Marokko aan de slag is.

Wim Redant

“Op mijn elfde startte ik met basketbal in het Zuidpaleis waar ook mijn broer speelde”, zegt El Mahsini. “Op mijn vijftiende trok ik in navolging van Yassine naar de basketbalschool van Oostende. Ik beleefde er drie leerrijke jaren. Zo liep ik in mijn eerste jaar school onder de vleugels van Sam Rotsaert. Na drie jaar keerde ik voor mijn studies terug naar Brussel en sloot ik me opnieuw aan bij Royal IV Brussel. Mijn broer stootte na zijn jeugdopleiding bij Oostende wel door naar de A-kern, waar hij als pointguard negen keer zijn opwachting maakte bij de landskampioen. Na twee jaar Oostende trok Yassine naar Marokko, waar hij nog steeds speelt voor AS Sale. Het niveau valt best mee in Marokko. De arbitrage is er wel minder streng en als speler word je er ook minder in een tactisch keurslijf gedwongen.”

Canada

Met Royal IV Brussel B staat El Mahsini dit seizoen in de grijze middenmoot. “We mikten op een plaats tussen vijf en acht. We leunen daar tegenaan, maar draaien zeker geen topseizoen. Samen met Joan Bambi draai ik intussen al jarenlang mee. Wij moeten ervoor zorgen dat de jongeren goed omringd worden. Voor mezelf is het wel wat aanpassen, nu ik afgestudeerd ben en als financieel adviseur aan de slag ben gegaan. Ik klop lange dagen, maar probeer onze trainingen in te passen in mijn werkschema. Onze aanvoerder Yassin Akbib is voor zijn masteropleiding naar Canada vertrokken. Thomas Madoki zou hem op het einde van het seizoen volgen voor zijn werk. Nsoki trok dan weer op Erasmusproject naar Mexico. Coulibaly is out. Zo moeten de jongeren versneld ingepast worden.”

Royal Brussel IV B geldt natuurlijk ook als kweekvijver om de jongen talenten te laten rijpen voor de ploeg in de tweede klasse, die zich na een eerste nipte thuisnederlaag voorbereidt op de play-offs. “Mutala Deogracias wordt soms al eens doorgeschoven naar de A-ploeg. We hebben trouwens ook nog een derde ploeg in eerste provinciale, waar de oudere spelers op de terugweg terechtkunnen naast jongeren die nog niet rijp zijn voor de nationale reeksen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus