Geen TikTok meer voor stadspersoneel: “We willen geen enkel risico nemen”

© RR

Geraardsbergen -

In navolging van de federale en Vlaamse overheid verbiedt ook het stadsbestuur Geraardsbergen de app TikTok op smartphones en pc’s die gebruikt worden voor professionele doeleinden. Een beslissing die mee is ingegeven door de hacking vorig jaar van het stadsnetwerk.

Jan Lion

De sociale media-app TikTok vormt mogelijk een bedreiging voor de informatieveiligheid. Daarom adviseert zowel het Centrum voor Cybersecurity (CCB) als de Staatsveiligheid om TikTok te verbieden op smartphones en computers van het werk. Net als andere overheden past ook Lokaal Bestuur Geraardsbergen dit advies toe.

“In september vorig jaar hebben we de impact van cybercriminaliteit ervaren toen ons netwerk werd gehackt”, zegt burgemeester Guido De Padt (Open VLD). “Gezien de mogelijke dreiging die uitgaat van TikTok willen we geen enkel risico nemen. Informatieveiligheid is een prioriteit van het bestuur. Daarom hebben we de app verboden op alle professionele toestellen.”

“Voor persoonlijke toestellen die worden gebruikt voor professionele doeleinden, zoals bijvoorbeeld om werkmails te consulteren, geldt geen verbod. Maar het is wel sterk aanbevolen om de applicatie te verwijderen of niet te installeren”, besluit De Padt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus