Volleybal  Liga (v) Play-offs VC Oudegem - VDK Gent

Bente Daniëls put moed uit zege tegen Charleroi: “De lijn doortrekken tegen VDK Gent”

Bente Daniëls, hier met Nikita De Paepe, ambieert een plek in de finale van de play-offs.© Gregory Van Gansen

Dendermonde -

Met overtuigend en goed gevarieerd volleybal nam Oudegem donderdagavond vlot afstand van Charleroi. Een overwinning waardoor het team van Fien Callens druk blijft zetten op VDK Gent, de tweede in de stand. Zondagavond komt VDK op bezoek in sporthal Ouburg.

Dirk Van Bruysel

“Het werd tegen Charleroi een pittige wedstrijd die we met 3-0 hebben gewonnen, maar ik moet eerlijk zijn: cijfers zeggen niet alles. Er moest voor elk punt worden gewerkt”, vertelt Fien Callens. “In tegenstelling tot vorige week bij leider Asterix Avo wonnen we ditmaal de rally’s wel. In Beveren speelden we ook goed mee, maar toen was het eindresultaat telkens andersom. Deze overwinning geeft alleszins voldoening. We zijn al bij al aan een mooi traject bezig en kijken uit naar zondag. Door omstandigheden moest VDK Gent de voorbije week sleutelen aan de ploeg, maar dat zegt niks. VDK Gent is een ervaren ploeg met speelsters die stuk voor stuk hun verantwoordelijkheid nemen. Het zal opnieuw pittig worden.”

Realistische verwachtingen

“We zijn deze play-offs met realistische verwachtingen gestart. In de competitie verloren we zowel van Asterix Avo als van VDK Gent twee keer. In de Supercup moesten we ook onze meerdere erkennen in VDK Gent en vorige week, tegen Asterix Avo, op de eerste speeldag van de play-offs trokken we opnieuw aan het kortste eind”, haakt Bente Daniëls in. “Willen we in de race om de finale blijven, en dat is toch ons doel, dan wisten we dat we de punten zouden moeten pakken tegen Charleroi. Door hen donderdag te kloppen met een collectief sterke prestatie hebben we een eerste stap gezet.”

“Zondag willen we eindelijk eens breken met de traditie die wil dat we dit seizoen nog niet hebben gewonnen tegen de grote twee. Tegen VDK Gent trokken we nu drie keer aan het kortste eind, maar we geven ons niet zomaar gewonnen. Akkoord, op papier heeft VDK Gent misschien een betere ploeg, maar in eigen huis kunnen we verrassend uit de hoek komen. We gaan ons weliswaar volle bak moeten smijten, maar we zullen hoe dan ook met het mes tussen de tanden aan de opslag staan. Als we zondag ons beste niveau halen, dan denk ik dat we finaal dichter bij VDK Gent kunnen sluipen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus