Ronde van Vlaanderen dendert zondag door de regio van Ruiselede tot Izegem

De voorjaarsklassiekers lokken telkens heel wat volk langs het parcours.© lvw

Ruiselede/Tielt/Izegem -

Op zondag 2 april vindt de jaarlijkse wielerhoogmis plaats. De Ronde van Vlaanderen voor de heren start dit jaar opnieuw in de West-Vlaamse hoofdstad, waarna ze regio Tielt, Roeselare en Izegem doorkruisen. Ook de dames passeren in de streek.

Levi Verbauwhede

Van de startplaats in Brugge gaat het richting de traditionele Vlaamse Ardennen, om na 273 kilometer aan te komen in Oudenaarde. Via Lotenhulle en Poeke rijden de mannen zondag Ruiselede binnen. Het peloton dendert op de N37 verder door Kanegem, Tielt en Pittem. Op de grens met Ardooie slaan de coureurs aan de Rysselendemolen linksaf naar de N50 richting Meulebeke. (Lees verder onder het plannetje)

Het stuk dat de Ronde door onze regio rijdt, van Ruiselede tot Izegem.© rvv

Via de Grote Roeselarestraat loopt het parcours verder naar Izegem. De renners rijden door de Lijsterstraat en Ardooisestraat richting Emelgem, waar ze nadien het centrum van Izegem doorkruisen. Via de N36 gaat het verder naar Lendelede.

De Vierschaar

Even later bezoeken ze onze streek nog een laatste keer in Oeselgem. Via Zulte en Olsene vlamt het peloton richting het rondpunt aan De Vierschaar, om de afslag te nemen naar Deinze. Dat stuk maakt ook deel uit van het parcours van de dames. In Oeselgem zal De Ronde dus twee keer passeren.

Meer info over het parcours en de doortochten via www.rondevanvlaanderen.be.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus