Drieverenwandeling dingt mee naar titel Wandeling van het jaar

De veerboot tussen Wintam en Schelle.© Joris Herregods

Hemiksem, Schelle -

Toerisme Provincie Antwerpen heeft de shortlist bekendgemaakt voor de Wandeling van het Jaar. De Drieverenwandeling, die onder meer door Hemiksem en Schelle loopt, is een van de kanshebbers. Stemmen kan tot 31 augustus.

Na een screening op het terrein van alle inzendingen maakt de jury jaarlijks een selectie op basis van onder meer landschap, randinfrastructuur en toeristische beleving. Toerisme Rupelstreek waagde zijn kans met de Drie Verenwandeling en is een van de gelukkige genomineerden.

De wandeling loopt door de gemeenten Hemiksem, Schelle, Kruibeke en Bornem. Gebruik makend van de veren Schelle/Wintam, Wintam/Rupelmonde en Bazel/Hemiksem doorkruis je onder meer het Noordelijk Eiland, een van de beste vogelkijkgebieden aan de Rupel. Ook in de polders van Kruibeke kan je watervogels bij de vleet spottten. De overtochten met de veerboot zijn gratis. In april, mei, juni en september is de wandeling wel alleen mogelijk tijdens het weekend en op feestdagen. In juli en augustus varen de veerdiensten dagelijks.

Iedereen kan tot 31 augustus zijn stem uitbrengen op zijn/haar favoriet via www.wandelingvanhetjaar.be. In september maakt Toerisme Provincie Antwerpen de winnaar bekend.

(bar)

 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus