Volleybal Lotto Volley League - Champion Play-Off Decospan Menen

Frank Depestele en Menen beginnen aan terugronde play-offs met cruciaal duel in Gent: “We zijn de pandoering nog lang niet vergeten”

Frank Depestele lijkt de hulp van de goden te willen inroepen om met Menen toch nog in de top vier te geraken.© Bart Vandenbroucke

Menen begint zaterdagavond aan de terugronde van de Champion Play-Off met de verplaatsing naar Gent. Trainer-coach Frank Depestele en zijn team hopen nog altijd op een plaats in de top vier en een bijhorend ticket voor Europees volleybal volgend seizoen, maar daarvoor zal Decospan heel wat beter moeten presteren dan die ene moeizame tiebreakzege thuis tegen Aalst in de heenronde.

Ivan D'Hoop

“Amai, dat was straf”, blikt Frank Depestele eerst nog even terug op de imponerende 0-3-stunt van zijn ex-ploeg Roeselare in de heenwedstrijd van de finale van de CEV Cup woensdag in Modena. “De Italianen waren ondermaats, maar dat was grotendeels de verdienste van Knack, dat Modena onder zijn normale niveau hield. En prachtprestatie van collega Steven Vanmedegael en zijn ploeg, gedirigeerd door een subliem verdelende Stijn D’Hulst en een rots van een libero als Dennis Deroey in het achterveld. Chapeau!”

Frank Depestele rekent op beterschap bij Menen na een ontgoochelde eerste helft van de play-offs met slechts twee puntjes uit vijf matchen.“Om toch nog bij de eerste vier te eindigen, moeten we zaterdag in Gent en volgende week thuis tegen Haasrode Leuven winnen. Dat worden dus twee cruciale matchen”, beseft Depestele. “Na de bekerfinale hadden we het blijkbaar heel moeilijk om ons op te laden voor de play-offs. Van de week werd er wel degelijk getraind en ik heb de indruk dat de gretigheid er opnieuw is. Die grinta hebben wij als ploeg nodig om ons betere niveau te halen, en zeker zaterdag tegen een Gent in goede doen. We klopten hen twee keer in de reguliere competitie, maar in de eerste match van de play-offs kregen we van Caruur een dikke 0-3 om de oren en dat zijn we nog lang niet vergeten.”

Keert Gilles Vandecaveye terug?

Ook bij Menen zijn ze uiteraard al bezig met de kern voor volgend seizoen. Opposite Eliot De Vleeschhauwer en middenman Jasper Verhamme zijn de eerste (heel) jonge nieuwkomers. “Kapitein Jelle Sinnesael is bezig aan zijn laatste seizoen en hoofdaanvaller Lou Kindt blijft niet”, geeft Frank Depestele nog mee. “We zijn volop bezig om de andere Belgische spelers bij de club te houden en dat is voor iedereen bijna rond. Met buitenlanders Jiri Hänninen en Max Capet wordt later gesproken. Intussen wordt er gepraat met receptie-hoekspeler Gilles Vandecaveye van Gent. Gilles is een jongen van de streek en we zouden hem graag terug naar Menen halen.”

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen