Volleybal Liga (V) - Challenge Play-Off Hermes Oostende

Megan Vanden Berghe (Hermes Oostende) aast tegen Tchalou op revanche: “Scherp zijn vanaf eerste opslag”

Megan Vanden Berghe wil nog niet te veel denken aan het einde van Hermes Oostende in Liga.© Bart Vandenbroucke

Dankzij 2-3-winst op de tweede speeldag op bezoek bij Brabo Antwerp vergrootte leider Hermes Oostende in de Challenger Play-Off de voorsprong op de dichtste achtervolger tot vier punten. Oostende telt nu elf punten, Antwerp zeven, Tchalou zes en Genk nul. Zaterdagavond zakt Tchalou af naar zee.

Peter Rossel

In de Arenahal van Deurne won Oostende de midweekmatch tegen Brabo Antwerp met 2-3. Hermes stak dus twee punten in de sporttas, Brabo moest zich met één puntje tevreden stellen. “Tijdens de eerste set geraakten we niet in ons spel”, zegt libero Megan Vanden Berghe. “Gelukkig herpakten we ons goed in de tweede en derde set. In set vier bouwden we een redelijke voorsprong uit. Bij 12-18 zag het ernaar uit dat we de drie punten zouden pakken, maar Antwerp kwam terug tot 20-20 omdat wij veel rechtstreekse fouten begingen. Wij scoorden dus hun punten. Na 20-22 werd het toch nog 25-23 en volgde er een vijfde set.”

In die beslissende belle sprintte Oostende van 3-4 naar 5-10 en 6-13 weg. De Antwerpse achtervolging stopte bij 12-13. Hermes won de vijfde set met 12-15. “Gelukkig waren we meteen gefocust. We diepten de kloof uit onder meer dankzij een reeks opslagen”, zegt Vanden Berghe. “Wel jammer dat we het tot een belle lieten komen, want met drie punten was de situatie in het klassement nog comfortabeler geweest. We willen die eerste plaats in de play-offs immers vasthouden.”

Allerlaatste thuismatch op zaterdag

Zaterdagavond komt Tchalou op bezoek in de sportarena mister V. Enkele weken geleden grepen de Henegouwers in de reguliere competitie nog de volle buit aan zee. “We moeten scherp zijn vanaf de eerste opslag en Tchalou dadelijk onder druk zetten”, zegt Vanden Berghe. “Het is al de voorlaatste thuiswedstrijd van Hermes Oostende in liga. Meer zelfs, het is onze laatste zaterdagmatch in eigen huis. Ik dacht daar nog niet veel over na omdat ik in de flow van een reeks wedstrijden zit. Toch doe ik graag een warme oproep naar onze supporters om ons zeker te komen steunen. Sowieso zullen we samen genieten van deze match, met goede muziek door de boxen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus