Legoverhuurder Pieter-Jan (39) is Starter van het Jaar 2022: “De ultieme bekroning”

De laureaat Pieter-Jan Focke.© RR

Geraardsbergen -

Pieter-Jan Focke (39) van de onderneming Brick-it die Legosets verhuurt, is uitgeroepen tot Starter van het Jaar 2022. De winnaar ontving een cheque van 1.000 euro en een beeldje van de lokale kunstenaar Geert Belet van ART&CO.

Jan Lion

“Vorig jaar begonnen 386 starters met een eigen zaak in Geraardsbergen. Pieter-Jan Focke van Brick-it is een van hen”, zegt Rurik Van Landuyt (Open VLD), schepen van Economie. “Met zijn passie voor Lego kwam hij op het idee om Legosets te verhuren en dat blijkt een schot in de roos.”

“Ik ben blij dat er het voorbije jaar weer zoveel nieuwe en enthousiaste ondernemers zijn bijgekomen in Geraardsbergen”, vervolgt de schepen. “Het zijn mensen met een visie en een passie voor hun klanten en het ondernemen. Brick-it is hier een mooi voorbeeld van. Als lokaal bestuur willen we startende ondernemers aanmoedigen om de stap te zetten en zo onze lokale economie draaiende houden.”

Het starterscomité duidde ondernemer Focke aan als Starter van het Jaar 2022 omdat de leden van het comité ervan overtuigd zijn dat de man een goede ambassadeur voor Geraardsbergen is en een voorbeeld voor andere beginnende ondernemers.

“Voor mij is de onderscheiding de ultieme bekroning van al het werk, wetende dat het ooit begon als hobby”, zegt de laureaat. “Deze erkenning geeft me meteen de nodige drive om het de komende jaren nog beter te doen. Ik wil Brick-it uitbreiden door nog meer exclusieve Legosets te kunnen aanbieden. En het is een droom om ooit een Legobeurs te organiseren in Geraardsbergen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus