Nieuwbouwproject met 26 woningen op komst: “De nood is hoog”

Lindenhof-voorzitter Philip Konings en burgemeester Wilfried Vandaele met schepen Marleen Schillewaert, bestuurslid Naomi Museeuw en directeur Wim Moyaert.© gemeente De Haan

De Haan -

De woonmaatschappij Het Lindenhof realiseert een nieuwbouwcomplex met 26 wooneenheden in De Haan. Aan het project hangt een kostenplaatje van 5 miljoen euro. “Een betaalbare woning is voor veel inwoners de eerste stap naar een meer solide financiële situatie”, zegt Lindenhof-voorzitter Philip Konings.

Dany Van Loo

Enkele jaren geleden bood het gemeentebestuur aan Het Lindenhof de gronden langs de Ringlaan Noord te koop aan met de vraag er een kwalitatief project met betaalbare woningen te realiseren. Na een intensief ontwerptraject zijn de werken daarvoor nu gestart.

Het Lindenhof bouwt er 26 nieuwbouwappartementen, verspreid over vijf aaneengeschakelde bouwvolumes, compact gestapeld. Er komt een gevarieerde interactie tussen de verschillende flats onderling, met visuele doorkijken, nieuwe doorgangen, buitengebieden voor en achter en een optimale lichtinval. De bestaande wegeninfrastructuur voor voertuigen en ruimte om te parkeren wordt ook uitgebreid, zij het beperkt.

Positieve vooruitzichten

De investering bedraagt 5 miljoen euro. Tegen midden 2024 zouden de woningen klaar moeten zijn zodat bewoners er hun intrek kunnen nemen.

“De realisatie van dergelijke nieuwbouwprojecten is nodig om de grote woningnood in de regio te lenigen”, zegt Philip Konings, voorzitter van de bouwmaatschappij. “Een betaalbaar thuis is voor veel inwoners de eerste stap naar een meer solide financiële situatie, en geeft positieve vooruitzichten voor de toekomst.”

Ideale partner

Burgemeester Wilfried Vandaele (Open & N-VA) is tevreden met de nieuwe flats. “Het project zal ertoe bijdragen dat het veeleer gesloten stedenbouwkundig weefsel van de dorpskern De Haan een opener karakter krijgt”, zegt hij. “Ons hoofddoel blijft wel om te zorgen voor betaalbare woningen. Het Lindenhof is daarvoor onze ideale partner.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus