Vrouwenvoetbal Super League AA Gent - Anderlecht (Zaterdag om 13.30 uur, live op Eleven)

Amber Maximus gelooft bij AA Gent in een goed resultaat tegen Anderlecht: “We bewezen al dat we het iedereen moeilijk kunnen maken”

“Ik ben tevreden en opgelucht dat wij in de play-offs zitten”, zegt Amber Maximus.© NDM

GENT -

Op de vierde speeldag van de play-offs in de Super League krijgt AA Gent zaterdag het bezoek van Anderlecht. Paars-wit is de regerende kampioen en voert ook de rangschikking van de play-offs aan met één punt meer dan OH Leuven en Standard. Gent staat laatste in Play-off 1.

Johan Polet

Voor veel Gentse speelsters wordt het een weerzien met Dave Mattheus, de coach van Anderlecht die acht jaar bij de Buffalo’s aan het werk was. De wedstrijd wordt door Eleven Sports rechtstreeks uitgezonden. AA Gent behaalde in de voorbije drie partijen één punt op negen, maar Amber Maximus beseft dat er meer heeft ingezeten.

“We verloren vorige vrijdag met 2-0 van een sterk Racing Genk”, zegt ze. “De thuisploeg begon furieus aan de wedstrijd en klom in het eerste kwartier op een 1-0-voorsprong. Wij kwamen nadien beter in de wedstrijd, maar konden weinig dreigen. De kwaliteit aan de bal was bij ons onvoldoende om onze tegenstander in grote problemen te brengen. Het was ongetwijfeld onze minst goede prestatie van de voorbije drie partijen. We verloren op de eerste speeldag met 0-2 van Standard en behaalden een 1-1-gelijkspel bij OH Leuven. We hebben onszelf in die beide wedstrijden te weinig beloond, want pakten uit met evenveel goede prestaties.”

“We zijn ook tegen Anderlecht niet kansloos, want we zitten in een goede flow. We verloren op de laatste speeldag van de reguliere competitie met 2-1 bij paars-wit, maar hadden er op basis van het geleverde spel minstens een punt verdiend. Ik liet er twee goede kansen onbenut, wat ons zuur is opgebroken. We hebben er wel vertrouwen voor de play-offs getankt. We bewezen dat wij het iedereen moeilijk kunnen maken. Dit was ook het geval tegen OH Leuven, dat tegen ons zijn leidersplaats verloor. Alle ploegen komen tegen ons met een ongerust gemoed aan de aftrap. Wij staan in iedere wedstrijd zonder veel negatieve stress op het veld en kunnen ontspannen voetballen.”

Wapenen voor de toekomst

“Ik ben tevreden en opgelucht dat wij in de play-offs zitten. Het is veel uitdagender en meer motiverend om tegen Anderlecht, OH Leuven en Standard te voetballen dan naar Sporting Charleroi en WS Woluwe te trekken. We hebben als groep al grote stappen voorwaarts gezet en maken nog alle weken progressie. Deze play-offs moeten ons nog beter wapenen voor de toekomst. We hebben veel jonge speelsters met een grote progressiemarge. Zij winnen iedere week aan vertrouwen en tillen elkaar naar een hoger niveau.”