Lidl krijgt opnieuw geen vergunning voor vestiging in Lostraat

Lidl heeft plannen voor een vestiging in de Lostraat, maar de vergunning wil maar niet lukken.© Erwin Mynsberghe

AALTER -

Voor de zoveelste keer wordt een aanvraag van supermarktketen Lidl om een vestiging in Aalter te openen in de Lostraat afgewezen.

Erwin Mynsberghe

Een vestiging van de Lidl in Aalter? Het ziet er meer en meer naar uit dat dit niet het geval zal zijn, want het Oost-Vlaamse provinciebestuur heeft een nieuwe aanvraag voor een winkel van de supermarktketen aan de Lostraat geweigerd.

Of de keten een nieuwe poging zal wagen is nog niet duidelijk. “We hebben de weigering net vernomen en moeten nog bekijken op welke gronden dit is gebeurd en of er een optie is om aanpassingen te doen om die vergunning toch te krijgen. Of we dus een nieuwe aanvraag doen, weten we nog niet. Daar voor is het nog te vroeg”, zegt woordvoerster Isabelle Colbrandt.

Duurzaam project

In oktober 2020 lanceerde Lidl een eerste aanvraag voor het bouwen van een vestiging in de Lostraat waar nu een oud boerderijtje staat. De winkel moest een van Lidls duurzaamste projecten in België worden. De supermarktketen liet hiervoor haar oog vallen op in totaal drie percelen met een oppervlakte van 6.121 vierkante meter, goed voor een winkeloppervlakte van 1.496 vierkante meter.

De bouwaanvraag die Lidl indiende, ging over een winkel op palen met 107 parkeerplaatsen onder en rond het gebouw. De volledige dakoppervlakte van de winkel zou bedekt worden met zonnepanelen. Die moesten onder meer stroom leveren voor de twee gratis laadpalen voor elektrische wagens op de parking. Aan de fietsenstalling was in de mogelijkheid voorzien om e-bikes op te laden.

Eind 2004 waren er al plannen voor een Lidl-supermarkt, toen op de hoek van de Brugstraat met Piethoek en Brielstraat. Er kwam protest uit de buurt en het gemeentebestuur weigerde een vergunning af te leveren.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus