Politie lost drie schoten om Franse mazoutdieven te stoppen

© shutterstock

Rekkem/Wervik -

De nacht van donderdag op vrijdag kon de politie van de zone Grensleie twee Franse mazoutdieven klissen. Na een achtervolging vanuit Wervik konden ze gestopt worden na het lossen van drie schoten in Rekkem.

Joerie Dewagenaere

Drie luide knallen wekten de nacht van donderdag op vrijdag heel wat omwonenden van het kruispunt van de Dronckaertstraat met de Murissonstraat in Rekkem. Drie luide knallen bleken drie geweerschoten te zijn. Waarschuwingsschoten om een aanstormende witte bestelwagen te doen stoppen.

Die witte bestelwagen kwam in Wervik in het vizier van agenten van de zone Arro Ieper. “Ze werden geseind in het kader van een aantal mazoutdiefstallen”, vertelt Stefaan Vannieuwenhuyse, commissaris bij de politiezone Grensleie.

Die stelde een dispositief op aan de Dronckaertstraat vlakbij de Franse grens om de wagen te klissen. Met succes dus. “Het gaat om twee Fransen die we uiteindelijk succesvol konden inrekenen”, aldus Vannieuwenhuyse.

Beide personen worden ondervraagd door de agenten van zowel Grensleie als Arro Ieper. Het parket beslist dan later over hun lot. Zo wordt onderzocht welke feiten ze pleegden. “We bekijken of ze gelinkt kunnen worden aan een diefstal van 600 liter mazout in de Noordstraat in Menen. In hun bestelwagen werd alvast gerief gevonden die eigen is aan mazoutdiefstallen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus