Voetbal 2de afdeling VV A  KM Torhout - KVV Zelzate

Gino Pauwels legt bij KVV Zelzate de vinger op de wonde: “We missen in moeilijke omstandigheden een leidersfiguur op het veld”

Gino Pauwels: “Door blessures werd de spoeling dun.”© Marc Van Hecke

ZELZATE -

KVV Zelzate heeft een nieuwe licentie voor tweede afdeling beet, maar sportief zit het in de hoek waar de klappen vallen. Coach Gino Pauwels en zijn team zijn nog lang niet zeker van het behoud.

Johan Polet

De kanaalploeg behaalde in de voorbije zes wedstrijden slechts 3 punten op 18 en is weggezakt naar de elfde plaats. Zelzate trekt zaterdag voor een belangrijk duel naar Torhout dat vier punten minder telt. Coach Gino Pauwels beseft het belang van de partij en wijst naar de grote blessurelast en het gebrek aan leiderschap in de spelersgroep.

“We verwerkten deze week de zware 0-4 nederlaag tegen Lokeren-Temse”, zegt Pauwels. “Het was om allerlei redenen een ongelijke strijd. De Waaslanders voeren niet toevallig de rangschikking aan en hebben meer kwaliteit dan onze ploeg. Bovendien diende ik een half dozijn spelers door blessurelast te missen waardoor onze opdracht nog moeilijker werd. Ik denk aan Richard Antwi Manu, Preben Van Wesemael, Emmanuel Koffi Nyarko en Tibo Frank die dit seizoen is uitgegroeid tot revelatie. Ik had op de trainingen nog een elftal spelers van de A-kern over waardoor de spoeling dun werd. Tot overmaat van ramp viel Thomas Zwart tegen Lokeren-Temse geblesseerd uit. Ik vrees dat we onze goalgetter dit seizoen niet meer in actie zullen zien waardoor het nog moeilijker wordt om doelpunten te scoren.”

Staartploegen roeren zich

“Het is geen nieuw gegeven dat wij leidersfiguren in onze groep missen. Er moet op moeilijke momenten iemand de groep op sleeptouw nemen en een verlengstuk van de coach op het veld zijn. Het is voor mezelf onmogelijk om alles vanaf de zijlijn te sturen. We hebben enerzijds technisch goede spelers als Jules Flamant die acties kunnen maken. Er zitten anderzijds karaktervolle jongens als Pieter Grootaert in onze kern die ieder weekend met een over-mijn-lijk-mentaliteit op het veld staan. Een combinatie van beide stijlen zou ideaal zijn. Het aantrekken van eén of meerdere leidersfiguren is een aandachtspunt voor volgend seizoen.”

“We zien ook dat alle staartploegen zich fors beginnen te roeren. We moeten realistisch zijn. We zullen het met het nog beschikbare potentieel tegen iedere reeksgenoot moeilijk hebben. We nemen het nog op tegen rode lantaarn Erpe-Mere, maar in de huidige omstandigheden is dit geen garantie voor drie punten. We zullen in de resterende zes duels ons beste niveau moeten halen. We moeten niet panikeren maar iedereen zal nog een tandje moeten bijsteken. We moeten in iedere wedstrijd wel voluit in onze kansen durven geloven.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus