Gemeente Zoersel opent twee voetgangerscirkels om ouderen meer te laten bewegen

De opening van de nieuwe beweegcirkel aan WZC De Buurt met de witte ronde borden die je moet volgen.© gemeente Zoersel

Zoersel -

De gemeente Zoersel opende twee nieuwe voetgangerscirkels op haar grondgebied. Hier kunnen ouderen of mensen die slecht te been zijn zonder hindernissen wandelen. De voetgangerscirkels zijn ook interessant voor personen in een rolstoel of jonge ouders met kinderwagens.

Kristin Matthyssen

De eerste route, zonder oneffenheden onderweg, vertrekt aan woonzorgcentrum de Buurt en is 1,8 km lang. Deze voetgangerscirkel bestond al langer en werd in een nieuw jasje gestopt. De tocht loopt door het centrum, zodat de ouderen onderweg nog een praatje kunnen slaan met bekenden. De tweede, nieuwe voetgangerscirkel vertrekt vanuit woonzorgcentrum Halmolen en is 2,5 km lang. Om de route te volgen, moet je de witte, ronde borden met zwarte pijlen volgen die starten aan de twee woonzorgcentra. De route is ook terug te vinden op de website van gemeente Zoersel (www.zoersel.be/bewegen) of via RouteYou met deze QR-codes.

De route werd ingewandeld. Onderweg liggen de voetpadden zo effen mogelijk.© gemeente zoersel

Een 65-plusser zou idealiter 8.000 stappen per dag moeten doen. “Tussen 6 april en 28 mei kan iedereen daarom genieten van drie nieuwe 10.000-stappenwandelingen”, zegt schepen voor sociale zaken en welzijn Katrien Schryvers (CD&V). “De wandelingen werden speciaal uitgetekend door wandelclub De Natuurvrienden Zoersel. De startpunten liggen op het dorpsplein van Halle, voor het administratief centrum en het pleintje naast de kerk in Zoersel, waar Kiekeboe op de bank zit. De routes zijn te bekijken op www.zoersel.be/bewegen en op de app van RouteYou.”

Later dit jaar volgt nog een gelukswandeling.

© gemeente zoersel

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus