Voetbal  2de Afdeling VV A Eendracht Aalst

Chris Espeso keert met Eendracht Aalst terug naar ‘zijn’ Daknam: “Het zou geweldig zijn om mijn ex-club Lokeren-Temse te kloppen”

Chris Espeso dreigde uitgerekend de wedstrijd op Daknam te missen.© Gregory Van Gansen

Aalst -

Met doelman Chris Espeso beschikt de Aalsterse buschauffeur Vantjen zaterdag over een ideale gids, waardoor de gps overbodig wordt voor het ritje naar Lokeren. Espeso ging zondag tegen Harelbeke in de fout bij de vierde tegentreffer, maar is vast van plan om zich tegen zijn ex-ploeg in de kijker te spelen.

Wim Redant

Even dreigde Espeso uitgerekend de wedstrijd op Daknam te missen wegens een schorsing, maar voor de groene tafel werd de speeldag schorsing in beroep kwijtgescholden. Ibrahima Mbaye daarentegen kreeg geen genade en mist na zijn dubbele gele kaart niet alleen Harelbeke, maar ook Lokeren-Temse als tuchtsanctie wegens het rapport van de ref die stelde dat Mbaye verwensingen uitte na zijn uitsluiting, wat de spits overigens ontkende.

“Wat een geluk dat de club beroep aantekende en in het gelijk werd gesteld. De wedstrijd tegen Lokeren-Temse missen zou wel erg zuur gesmaakt hebben. De terugkeer naar mijn vorige club is speciaal en die wedstrijd wou ik uiteraard niet missen”, zegt Espeso opgelucht.

De doelman toont zich strijdvaardig. “We trekken naar Lokeren-Temse met het vaste plan om te winnen. Lokeren-Temse verloor al op eigen veld, dus waarom zouden wij dat niet kunnen overdoen? Voor mij zou het geweldig zijn om mijn ex-club te kloppen. Makkelijk wordt het niet, want Lokeren-Temse zit in een sterke periode, terwijl wij net een nul op negen achter de rug hebben. We brengen nochtans geen slecht voetbal, maar we scoren bijzonder moeilijk. We moeten gewoon een klik maken. Als aanloop naar de eindronde moeten we opnieuw de draad oppikken, zoals we dat voordien deden tijdens onze succesperiode die uitmondde in een 28 op 30.”

Ferme kater

Eendracht Aalst leek zondag klaar om Harelbeke op te peuzelen, maar bleef met een ferme kater zitten na een pijnlijke 1-4-nederlaag. “We speelden een sterke eerste helft, maar maakten de kansen niet af. Onze coach wees op het gevaar van stilstaande fases, maar toch lieten we ons ringeloren bij de eerste treffer. Een afgeweken bal kostte ons net voor rust een 1-2-achterstand. Na de pauze incasseerden we een rode kaart en zakten we weg. Het blijft een vreemd seizoen met hoogten en laagten.”

Lokeren-Temse hoopt de titel op zak te steken en maakt zich op voor volle tribunes. “Het wordt genieten van de ambiance. Aan vijandige spreekkoren of fluitconcerten verwacht ik me niet. Ik had steeds een goede band met de Lokerse supporters. Ik krijg trouwens nog altijd berichtjes van Lokerse supporters die me blijven volgen. Ik verliet Daknam niet met slaande deuren. Het is gewoon een afgesloten hoofdstuk. Mentaal draaide ik de knop om. Ik focus nu volledig op Aalst en de eindronde.”

“Het wordt genieten van de ambiance. Aan vijandige spreekkoren of fluitconcerten verwacht ik me niet. Ik had steeds een goede band met de Lokerse supporters”

Chris Espeso, doelman Eendracht Aalst

Chris Espeso tastte zondag mis bij de vierde tegentreffer. “Ik geef grif toe dat ik in de fout ging. Gelukkig stond het al 1-3 en waren we aanbeland in de 92ste minuut. Mijn gemiste interventie kostte dus gelukkig geen punten. Zaterdag probeer ik dat recht te zetten door op Daknam voor pluspunten te gaan. We gaan met Aalst voor een stunt die de kentering kan betekenen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus