Voetbal 2de afdeling VV A

Ook Sibert Himpe verlaat het zinkend schip van KVK Westhoek en gaat bij Mandel United aan de slag: “Plan van Angelo Paravizzini klonk mij als muziek in de oren”

Sibert Himpe (links) koos eieren voor zijn geld, maar wil na vier jaar wel op een mooie manier afscheid nemen van KVK Westhoek.© Bart Vandenbroucke

De leegloop bij KVK Westhoek gaat verder. Ook Sibert Himpe verlaat na vier jaar de Ieperse club, die alsmaar meer een zinkend schip lijkt. Himpe gaat volgend seizoen voor Mandel United voetballen, maar hij wil eerst nog proberen om Westhoek in tweede afdeling te houden. “Ik wil hier op een mooie manier afscheid nemen.”

Koen Verdruye

Donderdag werd er gewoon getraind bij KVK Westhoek, want zaterdag moet de voorlaatste in de stand punten proberen te pakken in Ruddervoorde tegen Jong Cercle. Er kwam voor of na de training niemand opdagen om uitleg te geven over de fusieplannen met Boezinge. Sibert Himpe slaakt een diepe zucht. “We zijn dat hier gewoon. Op het vlak van communicatie is het hier altijd nogal gesloten geweest. Soms is dat best vervelend, maar we leerden er intussen wel mee leven.”

Na vier jaar kent Himpe het huis al goed. Hij kwam over van de beloften van Zulte Waregem en werd een vaste waarde op het middenveld. Volgend seizoen hoopt hij om dat ook te kunnen zijn bij Mandel United. In Izegem dus, zijn nieuwe woonplaats vanaf mei, want samen met zijn vriendin kocht Himpe er een huis op vijf minuten van de Skyline Arena. Deze week twijfelde hij niet langer en hakte hij de knoop door. Bij Westhoek was er weinig duidelijkheid en Himpe koos eieren voor zijn geld door in te gaan op het aanbod van Mandel United.

Angelo Paravizzini, die de nieuwe trainer van Mandel wordt, nam zelf contact met Himpe en beiden hadden een goed gesprek. “Hij kon mij helemaal overtuigen om in dit project te stappen”, zegt Himpe. “Nu wordt er misschien wat denigrerend gedaan over Mandel omdat het de afgelopen jaren een moeilijk verhaal was, maar je voelt dat er een nieuwe wind zal waaien onder Para. Zijn verhaal sloeg echt aan en zijn plan klinkt mij als muziek in de oren. Hij is een heel enthousiaste en gedreven trainer. De club zal daar goed bij varen.”

“Die fusiegeruchten werken niet bevorderlijk en qua communicatie kan het beter, maar wij moeten ons daar over zetten en het behoud afdwingen”

Sibert Himpe (KVK Westhoek)

Paravizzini legde ook uit hoe hij wil spelen met Mandel. Net zoals dat bij zijn vorige clubs Wingene en Boezinge het geval was, zal dat met drie man achterin zijn. “Er is nog eventjes tijd voor, maar het wordt inderdaad 3-4-3 of 3-5-2. De juiste invulling zal afhangen van welke spelers er effectief zullen komen”, zegt Himpe, die zelf centraal op het middenveld op de posities zes of acht zal worden uitgespeeld. “Zes geniet mijn voorkeur, omdat ik daar defensief mijn bijdrage kan leveren en van daar met mijn kwaliteiten het best het spel op gang kan brengen.”

Maar eerst wil hij dat nog zes matchen voor KVK Westhoek doen. De toekomst van de club oogt heel onzeker, maar volgens Himpe mag dat geen rol spelen. “Er zijn nog 18 punten te verdienen, het kan dus nog altijd. Er is veel gebeurd dit seizoen, maar er is kwaliteit genoeg om het behoud te realiseren. De nieuwe trainer levert ook goed werk en kan de groep nog altijd motiveren. Die fusiegeruchten werken niet bevorderlijk, maar wij moeten ons daar over zetten en sportief onze kansen verdedigen. Ook onze reputatie staat nog op het spel.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus