Voetbal 1ste nationale FC Knokke

Ook zonder voetbalpapa Yves Van Borm doet Jarric Buysse er nog een jaartje bij in Knokke: “Ik bleek nog in de plannen te passen”

Jarric Buysse is al zes seizoenen aan de slag bij FC Knokke.© Rudy Declerck

Jarric Buysse wordt dit jaar 32 maar tekende toch weer voor een jaartje bij in Knokke. Straks wordt het zijn zevende seizoen bij de kustploeg. “Ik kan nergens beter zitten”, aldus de Basseveldenaar.

Koen Verdruye

Uiteraard moest Din Sula het vorige zondag na de met 4-1 gewonnen match tegen Dessel komen uitleggen voor de camera in de perszaal. Zelfs een spits scoort niet elke week vier doelpunten. In afwachting hield Buysse even het tasje van Sula vast. Het ontlokte trainer Yves Van Borm een grapje en ook Buysse kon er eens goed om lachen. Coach en speler kennen mekaar al bijna tien jaar, want ze werkten ook bij Deinze samen.

“Natuurlijk zal het volgend seizoen wennen worden zonder mijn voetbalpapa”, geeft de linksachter toe. “We kennen mekaar goed na al die jaren, maar op een gegeven moment scheiden wegen nu eenmaal. Nee, we hebben daar nog niet over gepraat. Eigenlijk praten wij niet zo vaak. We hebben niet zoveel woorden nodig omdat we elkaar zo lang kennen.”

Verandering en afwisseling zijn geen must voor Buysse. Toch ziet hij er tegenwoordig wat anders uit. Een snor en een baardje sieren zijn gezicht. “Een idee van mijn vrouw”, lacht hij. “Zij ziet het graag en dus deed ik dat maar, waarom ook niet.”

Maar meer verandering komt er niet. Buysse is gelukkig met zijn gezinnetje en huis in Bassevelde en beroepshalve blijft hij zich goed voelen als installateur van ramen. En na zes jaar FC Knokke is hij ook de kustclub nog niet beu. Hij doet er dan ook bewust nog een jaartje bij. “Ik ben zelf op onze sportief manager Kristof Arys afgestapt met de vraag hoe de club de toekomst ziet. Er komt een nieuwe trainer (Jannes Tant, red) en dan is het goed om te weten wat de plannen zijn. Ik bleek daarin nog te passen en zelf zag ik het ook zitten om te blijven. Er waren wat andere mogelijkheden, in dezelfde reeks maar vooral in tweede. Concreet is het echter nooit geworden en eigenlijk kan ik ook nergens anders beter zitten.”

“Eigenlijk kan ik nergens anders beter zitten dan bij FC Knokke”

Jarric Buysse

Buysse is ook aan een beter seizoen bezig dan vorig jaar. “Misschien niet beter maar constanter”, verbetert hij. “Vorig seizoen misten we compleet de start en stonden we lang onderin. Na Nieuwjaar ging het dan pijlsnel omhoog en deden we mee voor de eindronde. Er was altijd druk, maar nu heb je dat minder. De start was weer iets moeizamer, maar dan ging het vlot en zonder veel druk. Vorig seizoen werd elk foutje afgestraft en werd soms in mijn richting gewezen. Nu is dat minder het geval en dat zorgt voor veel rust. Nee, met de nieuwe trainer heb ik nog niet gepraat, maar hij zag ons al een paar keer aan het werk. Ik vermoed dat hij weet welk type speler ik ben. Dat komt dus wel goed. Een nieuwe trainer zorgt sowieso voor nieuwe inzichten. Maar eerst dit seizoen goed afwerken en proberen vijfde te worden, want dat begint hier wel te leven.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus