Schokkende beelden: OHL-speler wordt met auto in sporthal gekatapulteerd, waar kinderen aanwezig waren in kleedkamers

Sofian Kiyine, profvoetballer bij Oud-Heverlee Leuven, is donderdag bij een spectaculair ongeval in het Luikse Flémalle met zijn auto in een sporthal beland. De wagen van de 25-jarige Belgisch-Marokkaanse middenvelder steeg letterlijk op vanaf een rotonde, vloog meters door de lucht, en doorboorde vervolgens de gevel van een sporthal. Het ongeval werd gefilmd, wat schokkende beelden oplevert.

vdm, jvh

Het ongeval gebeurde donderdag omstreeks 18u30 aan de oevers van de Maas, in de buurt van Flémalle. De Franstalige krant La Dernière Heure schrijft dat het voertuig – een zwarte Mercedes – volgens ooggetuigen ruim boven de maximale toegelaten snelheid van 90 kilometer per uur reed, sommigen spreken zelfs over 200 kilometer per uur.

Na het raken van een rotonde werd de wagen de lucht in gekatapulteerd, doorboorde een van de gevels van de sporthal Louis Melin en kwam neer in de zaal nabij een basketbalring. “Op het moment van het ongeval waren er kinderen in het gebouw, maar die waren net naar de kleedkamers gegaan”, zegt schepen van Sport Fabian Pavone. “Er waren gelukkig geen andere voertuigen of personen betrokken bij het ongeval”, klonk het ook in een mededeling van OH Leuven op de clubwebsite.

Luttele seconden voor de auto in de zaal nabij de basketbalring belandde, was een groep meisjes op die plek nog aan het trainen. “Een tragedie is maar net vermeden”, verklaarde de burgemeester van Flémalle, Sophie Thémont aan Vers l’Avenir. “11 seconden het ongeval waren enkele jonge meisjes nog bezig met hun basketbaltraining.”

Thémont gaf nog mee dat een psychologisch bijstandsteam ter beschikking zou worden gesteld van wie op het moment van het ongeval in het gebouw aanwezig was.

Kiyine is niet in levensgevaar, maar heeft wel meerdere breuken opgelopen. Hij werd met een ziekenwagen naar de spoedafdeling van een nabijgelegen ziekenhuis gebracht. “We wensen Sofian alvast veel beterschap”, klonk het in een eerste mededeling van OHL. Intussen heeft Peter Willems, de CEO van OHL, aan onze redactie een uitgebreide reactie gegeven.

Sofian Kiyine kwam zes maanden geleden over van Lazio Roma. Hij is een technisch begaafde middenvelder die werd opgeleid bij de Académie Jean-Marc Guillou, bij Standard passeerde en in Italië belandde. Hij heeft zowel de Belgische, Italiaanse en Marokkaanse nationaliteit en koos bij de jeugdelftallen voor Marokko. Minder dan twee weken geleden -voor de interlandpauze- speelde hij nog mee tegen Anderlecht. Yari Verschaeren raakte in die wedstrijd ernstig geblesseerd toen hij een tackle van Kiyine ontweek.

De sportzaal In Flémalle biedt onderdak aan minivoetbal-, basketbal-, en gymnastiekclubs, maar zal een tijdlang niet gebruikt kunnen worden. Er zal gezocht worden naar een oplossing voor de sportclubs.

© Vel

© Steph Pictures

Rechtsboven het gat in de muur veroorzaakt door de wagen van Sofian Kiyine.© Steph Pictures

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen