‘Expeditie Flower Power’: Bloemen op het Onafhankelijkheidsplein in Kiev

Lochristi -

Graaf Renaud de Kerchove is aan het tweede deel van zijn tweede missie in Kiev toe. Donderdagmiddag werden er bloemen met een Belgisch lint neergelegd aan het monument op Maidan, het Onafhankelijkheidsplein, waar bijna tien jaar geleden de Oekraïense opstand begon.

De nacht van woensdag op donderdag werd er gewoon doorgereden van Tallinn naar Kiev, waar het konvooi met twaalf - en twee afzonderlijke dus veertien - pick-ups aan de Oekraïense strijdkrachten zullen worden overhandigd. Rond de middag arrriveerde het Unicorn Convoy in Kiev, waar de graaf meteen op zoek ging naar een fleurist. “Bloemen waren er ook te vinden beneden aan het hotel, had ik dat maar geweten”, klonk het achteraf. Met een Belgisch lint van de Bloembinderij eraan, kregen ze een plaats aan het indrukwekkende Maidan, waar bijna tien jaar geleden de roep naar aansluiting bij Europa weerklonk.

© rdk

© rdk

“Ik ben hier in het gezelschap van ongelooflijk slimme mensen”, laat hij weten. “Stuk voor stuk cracks in de wereld van de technologie. Starters, oprichters en CEO’s van onder meer ‘Better Medicine’, ‘Garage 48’, Bolt’ en ‘Pipedrive’- het voormalig bedrijf van Ragnar Sass, die de missie coördineert. Donderdagavond werd er afgesloten met een maaltijd met de hele groep, deugddoend na twee dagen eten uit het vuistje tijdens de lange tocht.

Vandaag wordt de hoofdmissie, de aflevering van de pick-ups, volbracht. Daarbij dus ook het ‘Flower Power from Belgium’-voertuig, door de graaf onderweg gepimpt met een boeket zonnebloemen. U merkt het: aan symboliek ontbreekt het in geen geval tijdens deze tweede missie. Ondertussen heeft de graaf ook al ontdekt dat er behalve chocolade en bloemen ook Belgian fries bestaan. U leest er hier uiteraard straks meer over.

  ghl

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus