Ward Vanhoof, Dries Van Gestel en Jenthe Biermans blikken vooruit op Vlaanderens Mooiste

Nog twee keer slapen en het peloton mag zich opmaken voor de Ronde van Vlaanderen. Vandaag blikken we vooruit met drie renners uit onze regio: Ward Vanhoof, Dries Van Gestel en Jenthe Biermans.

Lieven Verheyen

“Vorig jaar debuteerde ik in ­Parijs - Roubaix”, blikt Ward ­Vanhoof (Team Flanders-Baloise) vooruit. “En dit jaar de Ronde. Ik weet nu al dat het echt speciaal wordt om me doorheen die massa te begeven.” De Mollenaar reed woensdag in Dwars door Vlaanderen ­samen met drie andere renners in de kop van de wedstrijd. “Jammer genoeg kon ik op de laatste ­hellingen het tempo van mijn ­medevluchters niet meer volgen. Maar dat kan ik nog plaatsen. Veel erger vond ik dat ik in de slotkilometers ook de grotere groep moest laten rijden. Anders had er nog een betere eindklassering ingezeten.”

Ward Vanhoof met een kopbeurt tijdens Dwars door Vlaanderen.© BELGA

Wie woensdag ook tevreden mocht zijn, was Dries Van Gestel (TotalEnergies), die net op tijd is hersteld van zijn val in de GP de Denain. “Mijn hand lag helemaal open. Dat maakte het moeilijk om het stuur goed vast te nemen en op te trekken. In Dwars Door Vlaanderen bleef ik voor het eerst in weken gespaard van een lekke band of mechanische pech. Wat het zondag zal worden, is koffiedik kijken. Ik start alvast niet als topfavoriet” knipoogt de Arendonkenaar.

Dries Van Gestel© BELGA

Jenthe Biermans (Arkéa Samsic) kende geen al te geslaagde generale repetitie in Dwars Door Vlaanderen. “Ik zat goed vooraan tot Alaphilippe op de smalle wegen van Berg ten Houte tegen mijn wiel reed”, zuchtte de Gelenaar. “Met meerdere kapotte spaken als gevolg. Aangezien de wedstrijd op dat moment volledig aan het openbarsten was, kon ik niet meer terugkeren.”

Toch blijft Biermans positief: “Na een uitstekend seizoensbegin kreeg ik last van een verkoudheid, maar de zware inspanning in Gent - Wevelgem in Flanders Fields heeft me zeker deugd gedaan in de wederopbouw. Ook woensdag waren de benen echt wel goed. Wat maakt dat ik durf te hopen op een beschermde positie binnen het team.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus