Geen schadevergoeding na dodelijk ongeval van spoedarts op speedpedelec

De vrouw overleed na een spijtig ongeluk.© rr

Diest -

De familie van spoedarts Nele Tiels (41) krijgt geen schadevergoeding na haar dodelijk ongeval in 2017. Dat besliste de politierechtbank van Leuven. De veertiger liet het leven nadat ze in het donker op een vijftienjarige jongen knalde. De vrouw vloog van haar fiets en overleed in het ziekenhuis aan een hoofdwonde. De rechtbank seponeerde de zaak, maar daar was de weduwnaar het niet mee eens.

Sam Coremans

LEES OOK:Spoedarts (41) overleden na ongeval op weg naar het ziekenhuis

De veertiger kwam op 22 december 2017 om het leven in Diest. Spoedarts Nele Tiels was op haar speedpedelec onderweg naar haar werk in het ziekenhuis van Diest. De fiets van het slachtoffer was er een van het gekende merk Stromer. Het ging om een nieuwere variant waarmee je 45 kilometer per uur haalt. Nele droeg zoals altijd een fietshelm, maar die zou haar leven uiteindelijk niet redden. Ze botste tegen een voetganger en vloog van haar fiets. De vrouw kwam op haar hoofd terecht en stierf drie dagen later in het ziekenhuis van Leuven.

Warme persoonlijkheid

Het ziekenhuispersoneel reageerde verslagen op het verlies van de dokter. “Dokter Tiels was een erg gemotiveerde en innemende arts, met veel aandacht voor haar patiënten en collega’s”, zei woordvoerster Diane Mombers van het Sint-Franciscusziekenhuis in Heusden-Zolder, waar ze ook aan de slag was. “Nele straalde warmte uit op de urgentiedienst. Iedereen zal deze warme persoonlijkheid missen. Het is een groot verlies.”

Het parket onderzocht de zaak, en concludeerde dat de oorzaak van het spijtige ongeval vooral aan de voorovergebogen houding van de vrouw lag. De zaak werd geseponeerd, maar daar was de weduwnaar van Nele het niet mee eens. “Hij stelde zich burgerlijke partij, samen met de drie kinderen”, zegt persrechter Sophie Lodewijckx. “Op die manier vroeg de man een schadevergoeding, maar de politierechtbank heeft anders geoordeeld.”

De weduwnaar moet nu de gerechtelijke kosten van de tegenpartij betalen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus