Volleybal CEV Cup - finale (heen) Modena - Knack Roeselare 0-3

Stijn D’Hulst geniet na van mirakelmatch van Knack Roeselare in Modena: “Maar het moeilijkste moet nog komen”

Stijn D’Hulst (midden) acteerde ook in Modena op hoog niveau.© www.cev.lu

“Dit had niemand verwacht.” Zo vatte Stijn D’Hulst de 0-3-zege van Roeselare op het veld van Modena in de heenmatch van de finale van de CEV Cup samen. Knack is door dat opzienbarende resultaat nog slechts twee sets verwijderd van het absolute hoogtepunt uit zijn clubgeschiedenis. “Maar het moeilijkste moet nog komen.”

Marc Vermeiren in Modena

Vooral op enthousiasme en grinta werd het grote Modena, de meest gelauwerde club uit het Italiaanse volleybal, woensdag afgetroefd. “Wij stonden vrijwel de hele match op voorsprong, dan is het makkelijker om enthousiast te blijven”, aldus Stijn D’Hulst. “We beschikken nu eenmaal niet over de power van onze tegenstander. Modena speelde niet fantastisch, maar dat lag ook aan ons. Zij maakten veel fouten, maar wij dwongen hen daartoe. En ja, dat leidde tot enige frustratie aan de overkant. Ze hadden ons niet zo sterk verwacht. Ik had onszelf wel kansen toegedicht, maar dat we met 0-3 zouden winnen in het hol van de leeuw, dat blijft ongelofelijk.”

Volgende week woensdag in eigen Tomabelhal volstaat zelfs een 2-3-nederlaag voor de hoofdprijs. “In een kolkende zaal moet dat lukken, ook al besef ik maar al te goed dat het moeilijkste nog moet komen. Ik verwacht dat Modena een ander gelaat zal tonen. Woensdag stonden we al onder grote druk, dat zal volgende week zeker niet minder zijn. Desnoods maken we het maar af in de golden set. Tegen Piacenza is het ons toch ook op die manier gelukt.”

De meegereisde Roeselaarse fans geloofden woensdagavond hun ogen niet.© www.cev.lu

Euforie

De euforie van woensdagavond kreeg een vervolg tijdens de vlotte Ryanair-vlucht die de blauwe bende en de media vanuit de luchthaven van Bologna naar Charleroi Airport bracht. Wij zagen brede smiles en blinkende oogjes, wij hoorden West-Vlaamse gezangen op het vliegtuig.

“Zo zie je wat zo’n stunt kan losmaken”, aldus de 32-jarige spelverdeler. “Of onze prestaties naar waarde worden geschat? Ik denk het wel. Je ziet toch dat er veel journalisten meegereisd zijn naar Modena. En het maakt ook wat los buiten de diehard volleyballiefhebber. Gelukkig was Aalst bereid om de competitiematch van komend weekend te verschuiven, zodat we op een wat rustiger manier de Europese terugwedstrijd kunnen voorbereiden. Ook al win je met 0-3, de vermoeidheid is er toch wel. En dat uitstel stelt ons ook in staat om iets langer na te genieten van de prestatie in Modena.”

  Aangeboden door onze partners

  HOOFDPUNTEN

  Aangeboden door onze partners

  Beste van Plus

  Lees meer

  Meest Gelezen