Werkelijkheid of een stunt? Neymar schreeuwt het uit wanneer hij tijdens spelletje poker 1 miljoen euro verliest

Op een voetbalveld zullen we Neymar het lopende seizoen niet meer zien. De Braziliaanse superster van Paris Saint-Germain blesseerde zich vorige maand aan zijn enkel, waaraan hij geopereerd moet worden. Zijn afwezigheid werd geschat op drie à vier maanden. Tijd genoeg dus om het over een andere boeg te gooien.

Jens Heylen

Zo is de 31-jarige Neymar niet vies van een potje poker. Naar verluidt is hij al meermaals gespot in casino’s en nam hij al eens deel aan bepaalde toernooien. Maar ook thuis kan hij het niet laten om zijn geluk te beproeven. Recent ging hij zijn kans op een online pokerplatform en dat deelde hij live met zijn volgers op streamingsdienst Twitch. Zij waren op een gegeven moment dan ook getuige van het moment waarop Neymar in tranen uitbarstte en het uitschreeuwde van frustratie. Geen onlogische reactie want de Braziliaan was net één miljoen euro armer. Al is dat natuurlijk relatief, want het Franse L’Equipe kwam eerder vandaag naar buiten met de ravissante lonen die er in de Ligue 1 omgaan. Neymar is na ploegmaat Kylian Mbappé de grootverdiener met meer dan 3,5 miljoen euro bruto per maand.

Marketingstunt?

Of de tranen en het geschreeuw oprecht waren, is nog maar de vraag. Veel leek het Neymar allemaal niet te schelen, blijkt uit de beelden. Daarom gaan er stemmen op dat er wel eens sprake zou kunnen zijn van een marketingstunt. Volgens het Braziliaanse Globo gaat het om een stunt van het pokerplatform zelf. Wat betekent dat Neymar geen geld verloor.

“Op deze manier wordt er geen verschil gemaakt tussen ‘gewone’ en bekende mensen. Iedereen kan geld winnen, maar ook verliezen”, klinkt het.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen