Meer dan veertig lopers bereiden zich via Start to Kadodder voor op Kadodderloop

In totaal nemen 45 mensen deel aan Start to Kadodder.© Georges Verschoren, Gemeente Sint-Katelijne-Waver

Sint-Katelijne-Waver -

45 inwoners van Sint-Katelijne-Waver en deelgemeente Onze-Lieve-Vrouw-Waver bereiden zich met de hulp van de gemeente voor op de Kadodderloop. De loopwedstrijd vindt begin juni plaats. Met Start to Kadodder geeft de gemeente sportievelingen de kans om zich in groep voor te bereiden op een loop van drie, vijf of tien kilometer.

Stijn Van de Sande

De Kadodderloop is het grootste loopfeest van Sint-Katelijne-Waver. Het lokt ieder jaar meer dan duizend lopers en nog meer supporters naar de gemeente. “Maar niet alleen fervente wedstrijdlopers doen mee, er komen ook heel wat recreanten aan de start. De vele mensen, leuke randanimatie en goede sfeer maken van de Kadodderloop een fijne loopervaring voor iedereen”, zegt schepen van Evenementen Jeroen Baeten (N-VA).

Om iedereen de kans te geven goed voorbereid aan de start te komen, organiseert het gemeentebestuur een tienweekse Start to Kadodder. “Voor sommigen is de Kadodderloop een mooi doel om voor het eerst de loopschoenen aan te trekken”, zegt Sportschepen Sven Verelst (CD&V). “Anderen willen zich dan weer optimaal voorbereiden om een langere afstand te lopen dan ze tot nu toe gewend zijn. Met onze Start to Kadodder helpen we hen daarbij.”

Steeds meer deelnemers

Het initiatief ging deze week van start en telde 45 deelnemers. “We organiseren Start to Kadodder nu al enkele jaren en het aantal deelnemers blijft stijgen”, aldus Verelst. “Bovendien zien we telkens nieuwe gezichten. De loopsport blijft nieuwe mensen aantrekken en dat is fijn. Lopen is dan ook erg laagdrempelig. Je hebt enkel een paar goede loopschoenen nodig. Verder kan je het doen waar je wil, wanneer je wil en hoe lang je wil. In gezelschap heb je steeds een fijne babbel terwijl je loopt.”

De deelnemers trainen een keer per week samen in het Centrum of in Onze-Lieve-Vrouw-Waver. Daarnaast krijgen ze ook een schema om de andere trainingen individueel of in zelfgekozen groepjes af te werken. “We werken in verschillende groepen, elk met een eigen begeleider. Zo krijgt iedereen de kans om op zijn of haar niveau te trainen voor de Kadodderloop”, klinkt het.

Wie de eerste training gemist heeft maar nog wil aansluiten, kan zich melden via de website van de gemeente.

www.sintkatelijnewaver.be/start-to-kadodder

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus