“Een bekroning voor mijn carrière”: Eric Vandeputte (59) ingezworen als nieuwe hoofdcommissaris

Eric Vandeputte (59) legt op de politieraad van PZ Rhode & Schelde woensdag de eed af als hoofdcommissaris© Facebook Filip Michiels

Merelbeke -

Op de politieraad van PZ Rhode & Schelde heeft Eric Vandepute (59) als hoofdcommissaris de eed afgelegd. Na een carrière van dertig jaar een mooie bekroning. “Ik wil een brugfiguur zijn”, klinkt het.

Simon Dekaezemaker

Eric Vandeputte begon in 1993 als veldwachter bij de politie van Oosterzele aan zijn carrière. In 2008 werd hij commissaris en kwam een vacature vrij als directeur operaties bij de politiezone van Zottegem. Maar 2016 keerde hij daarop terug naar PZ Rhode & Schelde in dezelfde functie.

Op de politieraad van 29 maart werd hij officieel ingezworen als hoofdcommissaris. “Een bekroning voor mijn carrière”, zegt Vandeputte trots. “Ik ben mijn familie dankbaar voor de steun en het korps voor de kansen. Ik ben enorm gedreven om mij verder ten dienste te stellen van de burger.”

Vandeputte blijft als hoofdcommissaris het hoofd van de dienst operaties bij PZ Rhode & Schelde. Hij wil vanuit zijn nieuw functie een brugfiguur zijn tussen het beleid van de zone en de agenten op straat. “De maatschappij verandert continu en als korps moeten we mee. Daar wil ik voor zorgen.”

Hoofdcommissaris Eric Vandeputte (midden) omringd door burgemeester Filip Thienpont, Elsie Sierens, Dirk De Maeseneer en rechts korpschef Yves Asselman© PZ Rhode & Schelde

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus