IJsboerke lanceert 5 vegan ijsjes: “Plantaardige voeding krijgt steeds meer voet aan de grond”

Met het Icy Vegan assortiment pakt IJsboerke uit met plantaardige ijsjes.© RR

Tielen -

Roomijsfabrikant IJsboerke uit Tielen (Kasterlee) lanceert bij het begin van het ijsjesseizoen nu ook vijf plantaardige of vegan ijsjes. De bekende ijsproducent speelt daarmee in op de steeds groter wordende vraag naar plantaardige alternatieven.

Bart Van den Langenbergh

De Kempense ijsjesmaker IJsboerke besliste om het gamma uit te breiden met het Icy Vegan-assortiment, plantaardige ijsjes in vijf variëteiten. “Met een nostalgische knipoog hebben we gekozen om enkele klassiekers in een plantaardig jasje te steken, zoals het hoorntje Cornet d’Amour, de Frisko en uiteraard de bak vanille roomijs”, zegt Jef Segers, commercieel manager Benelux bij IJsboerke in Tielen. “De klassieke Frisko vanille werd getransformeerd naar een plantaardig hazelnoot-cacao versie om zo tot de Icy Vegan Frisko Noisella te komen. Binnenin wordt het plantaardige vanille ijs vergezeld van een verrassend lekkere hazelnootpraliné.” Met Vanilla Cookie en Caramel Brownie voegde IJsboerke ook twee gloednieuwe smaken toe aan het plantaardig aanbod.

De traditionele Frisko van IJsboerke kreeg een plantaardige versie.© RR

Veldboon

De fabrikant speelt met het nieuwe gamma in op de steeds groter wordende vraag naar plantaardige alternatieven. “Er vindt een merkbare verschuiving in het bewustzijn van consumenten plaats over gezondheid en welzijn, waardoor plantaardige voedingspatronen ook steeds meer voet aan de grond krijgen”, legt Jef Segers uit. “We opteerden ervoor om de veldboon-proteïne te gebruiken als plantaardig ingrediënt voor het Icy Vegan assortiment. Het ingrediënt heeft enerzijds als voordeel dat de smeuïge, volle textuur waar IJsboerke voor gekend staat, geëvenaard wordt. Anderzijds spelen ook duurzaamheid en milieuvriendelijkheid een belangrijke rol omdat de veldboon-proteïne uit Europa afkomstig is.”

Er is voortaan ook een vegan Cornet-hoorntje verkrijgbaar.© RR

www.ijsboerke.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus