Voetbal 2de afdeling VV B  SK Londerzeel - Racing Mechelen

Dennes De Kegel houdt slag om de arm ondanks 7 op 9 met SK Londerzeel: “Ik ben er nog niet helemaal gerust in”

Dennes De Kegel: “Ik wil zo snel mogelijk nog één of twee matchen winnen zodat we zeker zijn van een verlengd verblijf in deze reeks.”© Kms

Londerzeel -

SK Londerzeel lijkt na de recente zeven op negen definitief uit de zorgen. De kloof met de eerste degradatieplaats bedraagt tien punten en dat moet, met nog slechts zes speeldagen te gaan, voldoende zijn om met een gerust gemoed de laatste rechte lijn in te gaan.

Peter Nys

“Ik ben er toch nog niet helemaal gerust in”, zegt flankspeler Dennes De Kegel.

“Ik besef ook wel dat er al heel wat moet gebeuren om nog in de problemen te komen. Ploegen achter ons zouden een onwaarschijnlijke reeks moeten neerzetten en wij bijna alles verliezen, maar er zijn al gekkere zaken gebeurd in het voetbal. Pas wanneer we mathematisch zeker zijn, zal ik echt ontspannen kunnen voetballen. De match tegen Racing Mechelen wordt zaterdag weer zo’n belangrijke in die optiek. Bij winst zetten we een beslissende stap richting behoud.”

Kijken we even naar de verdere toekomst. Jij hebt je contract verlengd.

“Klopt, al heeft dat wel wat voeten in de aarde gehad. Het eerste gesprek met de club draaide op een ontgoocheling uit. Ik was het gewoon om met Erik Hermans over mijn contract te praten, maar hij had aangegeven dat hij niet langer als sportief manager kon fungeren. De club was een tijdje zoekende, dat merkte je aan alles. Er was veel goeie wil, maar niemand voelde zich echt geroepen om de onderhandelingen met de spelers te voeren. Er was interesse van andere clubs en ik kon ook met trainer Stijn Geys mee naar Geel. Maar dan stelde de club Dimi Daeseleire aan als nieuwe coach en vond het bestuur toch zijn draai wat die contractbesprekingen betreft.”

Er vertrekken heel wat spelers. Heb je garanties gekregen dat ze volwaardig vervangen worden?

“Garanties heb je nooit, maar ik zie toch al zaken die wijzen op een gezonde ambitie. Spelers als Van Den Steen, Barkellil en Mingiedi zijn mooie aanwinsten en jongens als Vergeylen en Taqi kunnen volgend seizoen helemaal doorbreken. De basis is er nu al. Als hier nog een vier echte versterkingen worden aan toegevoegd, dan hebben we een meer dan degelijke kern voor volgend seizoen. Maar de focus moet op de huidige competitie liggen. Ik wil zo snel mogelijk nog één of twee matchen winnen zodat we zeker zijn van een verlengd verblijf in deze reeks.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus