Zeventiger brengt zoon in nauwe schoentjes nadat hij “uit verveling” naar kinderporno kijkt

© Luc Daelemans

Halle -

Het parket van Halle-Vilvoorde eist een straf met uitstel tegen een zeventiger uit Halle voor het bezit en de verspreiding van beelden van seksueel misbruik van kinderen. De Belgische autoriteiten werden door het Amerikaanse National Center for Missing en Exploited Children (NCMEC) op de hoogte gebracht van de activiteiten van de beklaagde.

Chris Verhaeghe

Zes jaar geleden kregen de politiediensten de melding dat er beelden van seksueel misbruik van kinderen gedeeld werden vanop een adres in Halle. Speurders vielen binnen bij de informaticaverantwoordelijke van een school en namen er al zijn computermateriaal in beslag.

“De man bleek uiteindelijk niets met de zaak te maken te hebben”, aldus de openbaar aanklager tijdens het proces donderdag. “Er werd nadien een huiszoeking uitgevoerd bij de vader van de man, waarna er zo’n drieduizend foto’s van kindermisbruik werden aangetroffen op zijn computer. Het ging om afgrijselijke en gruwelijke beelden.”

De intussen 72-jarige beklaagde bekent dat hij de beelden had gedownload, maar betwist de verspreiding ervan. “Het gaat om één foto”, verklaarde de man op zijn proces. “Ik heb dat beeld voor het eerst gezien tijdens mijn verhoor bij de politie. Ik weet niet waar dat vandaan komt en wie dat heeft verstuurd.”

“Laag risico op herval”

De openbaar aanklager eist negen maanden cel met uitstel tegen de man en een boete. “Zonder de verspreiding zou het NCMEC ons niet op de hoogte hebben gebracht”, klonk het. “Uit het verslag van de psycholoog blijkt wel dat de beklaagde uit verveling op die sites terecht is gekomen en dat er een laag risico op herval is. Het is volgens mij dan ook niet nodig om probatievoorwaarden op te leggen.”

Het vonnis valt op 11 mei.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus