Hilariteit om piepkleine overdekte fietsenstalling: “Iedereen moet besparen, hé”

© Fietsersbond Melle

Melle -

Een nieuwe overdekte fietsenstalling aan het station zorgt voor enige hilariteit in Melle. Het afdak is zo klein, dat er slechts een handvol fietsen droog kan parkeren. Is er iets misgelopen, of was dat echt de bedoeling?

Fien Lakiere

Het is een ietwat vreemd en grappig zicht in de Kruisstraat in Melle. Midden in een lange rij fietsrekken werd een overkapping geplaatst, die slechts een handvol fietsen droog kan houden. De constructie roept vragen op bij voorbijgangers, en ook op sociale media wordt ermee gelachen.

Op een foto van de Fietsersbond komen reacties als “Dat is enkel voor de mensen die een 1e klas treinticket hebben”, “Iedereen moet besparen, hé” en “Er was dan ook gewoon een ‘overdekte fietsstalling’ aangekondigd, geen ‘overdekte fietsenstalling’”.

Slechts enkele plaatsen zijn overdekt.© Fietsersbond Melle

“Het is inderdaad nogal een aardig zicht”, geeft mobiliteitsschepen Dirk Gistelinck (CD&V/N-VA) toe. “We hadden namelijk niet de bedoeling om hier een fietsenstalling te plaatsen, en dus ook niet om die overdekt te maken.”

Aan de andere kant van het station werden wel nieuwe fietsenstallingen gezet, mét groter afdak. “Maar we zagen dat er verderop nog steeds veel fietsen vastgebonden werden aan de stenen afsluiting, dus beslisten we om er extra fietsnietjes te plaatsen. Dit stuk overkapping was over, dus heeft de aannemer het daar geplaatst.”

Voorlopig blijft de kleine overkapping zo staan. “Het positieve is dat er nu fietsnietjes staan. Naar de toekomst toe herbekijken we of we de overkapping uitbreiden, maar dat is niet voorzien binnen dit project. Eerst pakken we de hele fietsas door de gemeente aan.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus