Heroïneverslaafde vraagt straf met uitstel voor tal van metaaldiefstallen: “Ik wil me laten behandelen”

© Shutterstock

Oostende/Middelkerke -

Een 38-jarige Oostendenaar vraagt een straf met uitstel onder voorwaarden voor een hele reeks koperdiefstallen in Oostende en Middelkerke.

Olivier Scheir

Op 16 juli 2021 werden Ruben C. (41) en Colin V. (30) betrapt terwijl ze twintig kilogram gestolen koper vervoerden op een brommer. Onderzoek wees uit dat C. en zijn broer Lieven (39) al sinds 2018 koperdiefstallen pleegden, onder meer op de site van het voormalige Sint-Jozefziekenhuis. Ook Angelo M. (38) bleek betrokken en had het vooral gemunt op ondergrondse garages. Op 26 maart werd hij samen met Aslan K. (33) betrapt op diefstal van 40 kilogram koper in het leegstaande café Cosy Corner in de Langestraat in Oostende. K. droeg op dat moment een enkelband.

Drugsvrij in gevangenis

De beklaagden kampen met een drugsprobleem en kwamen al vaker met het gerecht in aanraking. Angelo M. kreeg 37 maanden effectief en ging als enige ging in beroep. Hij bekende dat hij de metaaldiefstallen pleegde om zijn heroïneverslaving te kunnen bekostigen. Intussen zit hij in de gevangenis, maar gebruikt hij geen drugs meer, zelfs geen methadon. “Ik wil me ook residentieel laten opnemen om me te laten behandelen”, gaf hij toe. Het openbaar ministerie is daarom akkoord met een straf met uitstel onder voorwaarden.

Uitspraak op drie mei.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus