Kruisem verwelkomt De Ronde met drie fandorpen: “In onze gemeente start ‘Vlaanderens Mooiste’ pas echt”

De renners mogen zich in Kruisem ongetwijfeld aan een enthousiast onthaal verwachten.© pdv

Kruishoutem/Huise/Wannegem-Lede -

In samenwerking met enkele organisaties bouwt het gemeentebestuur van Kruisem drie fandorpen langs het parcours van de Ronde van Vlaanderen. Dat is het geval in de Huisepontweg in Wannegem-Lede, op het Kruispunt van de Korte en Lange Ast in Huise en in de Olsensesteenweg in Kruishoutem.

Paul Darragas

“De wedstrijd van de mannen start in Brugge, maar begint pas echt in Kruisem. Hier barst de koers los”, zegt sportschepen Robrecht Bothuyne (CD&V). “In de Huisepontweg krijgen de renners hun eerste kasseistrook voor de kiezen, op de Korte Ast moeten ze een eerste helling overwinnen. Ook de vrouwen passeren door onze gemeente. Om ook hier die ultieme koersbeleving te creëren, bouwen we een fandorp uit in Wannegem, Huise en Kruishoutem.”

De Landelijke Gilde Kruishoutem en het feestcomité Wannegem staan in voor het fandorp aan de Schietsjampettermolen in de Huisepontweg, waar de mannen omstreeks 12.45 uur en de vrouwen rond 14.50 uur voorbijkomen. Er geldt een parkeerverbod in de Houtavestraat, tussen Huisepontweg en Terwedenweg. Het tweede fandorp situeert zich aan het kruispunt van de Korte met de Lange Ast in Huise. Daar staat feestkomiteit Huise in voor de organisatie. Langs de Lange Aststraat, tussen Kolpaart en Korte Aststraat, geldt een parkeerverbod aan de kant van het fietspad. Met uitzondering van plaatselijk verkeer wordt het verkeer ter hoogte van Huiseplein en ter hoogte van Kolpaart richting N60 verboden. Het derde fandorp ligt aan de basisschool De Keimolen in de Olsensesteenweg 2 in Kruishoutem, een organisatie met café ’t Optimistje.

“Kom met de fiets”

“Kom in de fandorpen samen om de renners aan te moedigen en de volledige wedstrijd live op een groot scherm te volgen. Naast een lekker drankje en hapje, zal zeker ook geen gebrek aan ambiance zijn. Met de fiets komen, is een aanrader”, besluit burgemeester Joop Verzele (CD&V).

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus