Volleybal  Liga A (v) (Play-offs) VDK Gent - Asterix Avo: 2-3

VDK Gent bijt opnieuw in het zand tegen Asterix Avo: “Ondanks het verlies ben ik blij met de prestatie”

Marlies Janssens (VDK Gent, links) en Charlotte Krenicky trachten de bal uit hun vlak te keren. Opnieuw werd het duel tussen Asterix en Gent met het kleinste verschil beslecht.© Nic Declercq

In een spannende maar weinig hoogstaande wedstrijd dwong VDK Gent bekerwinnaar Asterix Avo Beveren woensdagavond tot het uiterste. Na vijf sets trokken de Waaslanders weliswaar aan het langste eind, maar het kostte hen bloed, zweet en tranen.

Dirk Van Bruysel

Puzzelwerk bij VDK Gent, waar Julie Smeets nog steeds out is met een barstje in de pols en Eline Van Elsen kampt met trainingsachterstand. “Ik moest inderdaad noodgedwongen schuiven en zette Annelotte Everaert en Els Vandesteene in de ploeg”, verduidelijkt coach Stijn Morand. “Verder hield ik Axelle Longeval achter de hand als hoekspeelster, waardoor Tine De Quick de enige libero was.”

“In de eerste set liep het van een leien dakje. We achtervolgden goed en namen halfweg de set de touwtjes in handen. Vandesteene, Janssens en Everaert deden het aanvallend goed. Vanaf de tweede set bleek echter dat Everaert iets minder vlot scoorde. Geen verwijt naar haar toe, maar ik achtte me genoodzaakt Eline Van Elsen in te brengen. Met amper één training in de benen deed ook zij het fantastisch. Net zoals de hele ploeg uiteindelijk, want enkel de details – en op een cruciaal moment ook de scheidsrechter – beslisten de wedstrijd.”

“We willen na deze eindronde de finale spelen en dus zijn we superblij met dat ene puntje tegen Asterix Avo”

Stijn Morand, coach VDK Gent

“ We hielden zeer goed stand in een wedstrijd waarin er heel wat werd verdedigd. Het bewijst nog maar eens hoe goed de ploegen elkaar en hun mindere punten kennen. Ondanks het verlies ben ik superblij met de prestatie van het team.”

Hergroepering achter Asterix

“Of dit de twee ploegen zijn die na de play-offs ook de finale gaan spelen?” herhaalt Morand onze vraag. “We mogen niemand afschrijven. Vandaag zat er voor ons meer in, maar we moeten tevreden zijn met amper één puntje. Elke match moet gespeeld worden. Veel hangt ook af van het resultaat van VC Oudegem tegen Charleroi donderdagavond. Wint Oudegem, dan krijgen we een hergroepering achter Asterix Avo in de stand en dan wordt het nog spannend. Te beginnen komende zondag wanneer wij naar Oudegem moeten. Ook dat is geen cadeau. Zoals de hele play-offs dat zal worden, maar we zijn er klaar voor. We willen na deze eindronde de finale spelen en dus zijn we superblij met dat ene puntje tegen Asterix Avo vanavond.”

Inmiddels krijgt het VDK Gent van volgend seizoen ook vorm. “Aziliz Divoux, Eline Van Elsen, Dorine Decla, Annelotte Everaert en ouderdomsdeken en vanavond zelfs topscoorster Els Vandesteene verlengden hun verblijf in Gent”, kondigt Morand aan. “Zeven speelsters verlaten ons, maar de leemte die zij nalaten zal opgevuld worden door ander Belgisch talent. Dat is toekomstmuziek.”

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen