Voetbal  Super League  AA Gent Ladies - RSC Anderlecht Ladies

Silke Vanwynsberghe tuk op haar eerste landstitel: “De combinatie van Anderlecht en mijn job is niet voor de poes, maar ik kan geen van beiden missen”

Silke Vanwynsberghe: “Ik maakte de goede keuze en amuseer me bij Anderlecht.”© Kms

Anderlecht -

Silke Vanwynsberghe (25) verdedigt zaterdag met Anderlecht de pas verworven leidersplaats op bezoek bij AA Gent. Voor de kinesiste uit Vrasene betekent de trip naar Oostakker bekend terrein, want ze was er zes jaar lang aan de slag als verdediger.

Wim Redant

Silke Vanwynsberghe tankte zaterdag in Zaventem vertrouwen met een ijzersterke defensieve prestatie die beloond werd met een clean sheet en de zege tegen OH Leuvense, al verliep dat niet zonder slag of stoot.

“We staan opnieuw aan de leiding en dat doet deugd na een nul op zes waarmee we onze in de reguliere competitie vergaarde voorsprong zo maar vergooiden”, vertelt Silke Vanwynsberghe. “We toonden mentale veerkracht en bewezen dat Anderlecht nog niet afgeschreven is. We rechtten de rug, maar beseffen dat het nog zeven wedstrijden lang knokken wordt. Tegen OH Leuven zetten we een sterke eerste helft neer waarin we met een verdiende voorsprong gingen rusten. Na rust leden we te veel balverlies en we sprongen niet goed om met de ruimte. We kwamen een paar keer goed weg. In de voorgaande twee wedstrijden toonden we ons wel dominant, maar bleven we wel met lege handen achter.”

Honger is groot

AA Gent betekent niet alleen voor coach Dave Mattheus en de jonge spits Lore Jacobs een weerzien met hun vorige club, maar ook voor Silke Vanwynsberghe die in Beveren als kinesiste werkt in de groepspraktijk REV.

“AA Gent kende wel een groot spelersverloop en onderging een metamorfose, maar ik tref er wel wat bekende gezichten. Het zal wat onwennig aandoen om in Oostakker plaats te nemen in de bezoekende kleedkamers. Ik vertrok in Gent niet met slaande deuren, maar ik ben wel blij dat ik de stap zette naar Anderlecht. Ik probeer gewoon mijn steentje bij te dragen. Bij de seizoenstart sukkelde ik met enkele kleine blessures, maar intussen ben ik helemaal fit. Tegen OHL was ik tevreden over mijn defensieve prestatie.”

Silke Vanwynsberghe telt al drie bekers in de prijzenkast nadat ze de Beker van België heeft gewonnen met Lierse waarna ze ook twee bekers veroverde met AA Gent waar ze vier jaar lang aanvoerder was.

“Ik kan je verzekeren dat ook na vijf landstitels de honger nog groot is bij Anderlecht. Dat geldt zeker voor mezelf, want het zou mijn eerste titel betekenen. Ik amuseer me bij Anderlecht en maakte een goede keuze. De combinatie van Anderlecht en mijn job is niet voor de poes, maar ik kan geen van beiden missen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus