Leerlingen leren alles over circulaire economie in ‘Cocon’

Cocon moet dé plek worden voor circulaire economie.© Stad Sint-Niklaas

Sint-Niklaas -

Meer dan 250 leerlingen van de secundaire scholen van Sint-Niklaas hebben een bezoek gebracht aan Cocon in de Heistraat, dé circulaire plek van Sint-Niklaas in wording. De leerlingen kregen er antwoorden op heel wat vragen rond circulaire economie. “We willen leerlingen én hun leerkrachten laten kennismaken met Cocon”, vertelt Annelies De Gendt, adviseur circulaire economie van de stad.

Yannick Joos

In 2024 wordt Cocon de plek bij uitstek voor circulaire economie in Sint-Niklaas. Alles draait er om duurzaam en milieubewust ondernemen. Vlak voor de start van de werken zijn een 250-tal jongeren op bezoek geweest op de site en kregen ze er antwoorden op hun vragen rond circulaire economie.

“Het was een trip in de boeiende wereld van circulariteit en duurzaamheid”, zeggen Annelies De Gendt, adviseur circulaire economie van de stad, en Elise Schaumont, energiecoach voor de scholen bij de stad. “We toonden waar circulaire economie voor staat en hopen deze jongeren binnenkort terug te zien als jonge, innovatieve ondernemers in de Heistraat. Vandaar ook de mooie verwijzing naar de naam Cocon, die staat voor het ontpoppen en groeien als een vlinder.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus