Stemmen op ezelwandeling Ferme NeElke voor Wandeling van het jaar

Neel met zijn Poitou-ezel.© compagnie fotografie

Zoersel, Ranst, Schilde -

Toerisme Provincie Antwerpen heeft de shortlist bekendgemaakt voor de Wandeling van het Jaar. Stemmen kan tot 31 augustus. De ezelwandeling van vakantiehoeve Ferme NeElke uit Halle-Zoersel is een van de vijf genomineerden.

In september maakt Toerisme Provincie Antwerpen de winnaar bekend. Na een screening op het terrein van alle inzendingen maakte de jury een selectie op basis van onder meer landschap, randinfrastructuur en toeristische beleving. De ezelwandeling van Ferme NeElke neemt het op tegen ‘Op stap met de hertog in Bornem’ (Toerisme Klein-Brabant – Scheldeland), Molse Meren - Schansheide in Mol en Dessel (Visit Mol), Koninklijke Kempen in Retie en Geel (Stuifzand) en de Drieverenwandeling in Schelle, Hemiksem, Kruibeke en Bornem (Toerisme Rupelstreek)

Met de ezel wandelen in Halle-Zoersel.© compagnie fotografie

Vakantieboerderij Ferme NeElke heeft dus serieuze concurrentie, maar haar sympathieke Poitou-ezels Gusta, Agnes of Yvonne zijn zeker de orgineelste. Na een deskundige uitleg door boer Neel trek je er zelf op uit met je harige compagnon. Jouw bagage of de kinderen (tot 40 kg) reizen mee op de rug. De route voert je door de velden en uitgestrekte bossen van Zoersel langs de Antitankgracht en het fort van Oelegem.

Ferme NeElke ligt aan de Liefkenshoek 56 in Halle. De wandeling langs knooppunten is 9 kilometer lang. De kostprijs bedraagt 75 euro voor een halve dag: van 9 tot 13 uur of van 14 tot 18 uur. De groep telt maximum 6 personen, met een supplement van 10 euro per extra persoon. Als pauzeplekken worden ’t Lekker Koeike in Oelegem en bioboerderij De Dobbelhoeve in Schilde aangeraden. Na de wandeling kan je blijven logeren op de vakantieboerderij van Neel en Elke als je dat wil, of in een pipowagen of glamingtent slapen, of plonsen in de zwemvijver.

Meer info: www.fermeneelke.be

Stemmen op je favoriete wandeling kan www.wandelingvanhetjaar.be

 kma

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus