Pommelien Thijs en Radio 2 bezorgen kinderen (en hun ouders) onvergetelijke ochtend

Zandhoven -

Omdat Zandhoven het geografisch middelpunt van de provincie Antwerpen is, zond Radio2 live de ochtendshow Goeiemorgen Morgen! met Peter Van de Veire en Kim Van Oncen op het plein voor het gemeentehuis uit. Maar het was toch vooral zangeres Pommelien Thijs die het plein deed volstromen. Heel veel schoolkinderen kwamen voor de start van de lessen nog kijken en luisteren.

Kristin Matthyssen

Radio2 zendt haar ochtendshow uit in de vijf geografische middelpunten van de verschillende Vlaamse provincies. Donderdagochtend tussen 6 en 9 uur was Zandhoven aan de beurt. Er kwamen gasten langs die iets met de streek te maken hebben. Zo mocht Francine Ceulemans uit Zandhoven iets over haar 111-jarige moeder Magda Janssens, de oudste van de Benelux, komen vertellen. Of actrice Lauren Müller uit Vorselaar, die Thilly in Thuis speelt.

Ook de burgemeester kwam op de radio.© kma

Er waren koffiekoeken beloofd maar het bleken croissants, wat ook smaakte zo ’s morgens vroeg. Dé ster waar iedereen voor kwam was duidelijk Pommelien Thijs. Heel veel kinderen wilden hun idool in het echt eens zien. Veel papa’s moesten de dochters op hun schouders tillen want het plein stond compleet volgepakt.

Dit meisje kwam een nummer voor haar moeke aanvragen.© kma

Pommelien Thijs is geboren in Lier. Haar ouders wonen in Kessel. Ze is dus ook uit de streek en vertelde aan Kim Van Oncen dat ze Zandhoven wat kent van het fietsen. Wat er verteld werd op de radio hoorde je op het plein eigenlijk niet zo goed.

Pommelien Thijs zong een nummer van haar nieuw album maar ook haar hits Zilver en Nu wij niet meer praten. Vlak voor haar optreden begon om half acht was het nog een minutenlange regenbui, maar gelukkig bleef het daarna droog. De kinderen vertrokken helemaal met opgeladen batterijen naar de klas.

Poseren met hun idool, deze jongens slaagden erin.© kma

Ook burgemeester Luc Van Hove (CD&V) kwam bij Peter Van de Veire nog enkele straffe Zandhovense verhalen vertellen, zoals die ene keer dat steenrijke oliesjeiks de oude kerkklok van Pulle wilden kopen, het gemeentebestuur de rode loper voor hen uitrolde en het achteraf Schalkse Ruiters Tom Lenaerts en Bart De Pauw bleken te zijn.

Volle bak voor Pommelien Thijs.© kma

Een gezellige ochtend in Zandhoven.© kma

© kma

© kma

Een vol plein.© kma

Sterke schouders© kma

© kma

© kma

© kma

© kma

© kma

© kma

© kma

© kma

© kma

Even na zeven uur begon het te gieten, maar gelukkig was het over tegen dat Pommelien Thijs arriveerde.© kma

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus