Voetbal 1ste provinciale WS Lauwe - RC Lauwe

Arend Callewaert wenst ex-club RC Lauwe het behoud toe, maar wil vooral met WS Lauwe de titel veroveren: “Ik werd nog nooit kampioen, hoog tijd om daar verandering in te brengen”

Arend Callewaert (rechts) en WS Lauwe proberen tijdens de laatste vier wedstrijden de vier punten achterstand op leider Wevelgem nog goed te maken.© Bart Vandenbroucke

Zaterdag kruisen White Star en Racing Lauwe andermaal de degens. Terwijl de thuisploeg nog meedoet voor de titel, vechten de bezoekers voor het behoud. White Star komt als favoriet aan de aftrap, maar Racing wil zijn huid duur verkopen.

Fons Vandewynckele

Arend Callewaert droeg de voorbije vier seizoenen de wit-zwarte trui van RC Lauwe, maar maakte vorige zomer de overstap naar de ploeg van de platse. De Avelgemnaar wenst zijn ex-ploeg het behoud toe, maar hij zal er zaterdag alles aan doen om met White Star de drie punten te pakken om in het zog te blijven van leider Wevelgem.

“Vorig weekend namen we zonder kleerscheuren de Oostnieuwkerkse klip”, zegt Callewaert. “Op een slecht veld zetten we een sterke prestatie neer. We zijn dan ook klaar voor de derby. Dat we op de tweede plaats prijken, is onze eigen verdienste. We hebben geen enkel punt gestolen. Met een betere start en minder blessures stonden we nu mogelijk naast leider Wevelgem. Of we nog kans maken op de titel? Het verschil bedraagt vier punten. Wevelgem heeft zijn lot in eigen handen, maar we geven niet op. We willen onze laatste vier wedstrijden winnen en dan zien we wel waar we uitkomen. Ik heb nog nooit de zoete smaak van een titel mogen proeven, de hoogste tijd om daar verandering in te brengen. Bij Avelgem was ik er wel eens dicht bij. In tweede provinciale stonden we onbedreigd aan de leiding en de titel lachte ons toe, tot we te horen kregen dat het geld op was. De meeste spelers hielden het meteen voor bekeken en in plaats van een titelviering werd het een bitter slot. WS Lauwe kon profiteren van de Avelgemse problemen om nog met de hoofdprijs te gaan lopen.”

Jordy Mervilde (RC Lauwe): “Weken van de waarheid”

Terwijl ze bij White Star dromen van de titel, vecht buur Racing nog altijd voor het behoud. “We staan voor de weken van de waarheid”, weet doelman Jordy Mervilde. “Ik sta nu al zes seizoenen onder de lat bij Racing, maar ik kon nog nooit winnen van de buren. Het is trouwens niet zeker dat ik zaterdag van de partij ben, want ik kamp met een enkelblessure. Tegen mijn toekomstige ploeg zou ik er uiteraard graag bij zijn. En hoezeer ik hoop dat White Star de titel pakt, wil ik na zes mooie seizoenen in schoonheid vertrekken bij Racing. Hopelijk kan ik volgend seizoen met WS Lauwe mijn ding doen in derde afdeling. Met Winkel heb ik al mogen proeven van nationaal voetbal. Omdat ik toen de concurrentie moest aangaan met Dimitri Verhulst en Sven Dhoest, twee toppers, zat ik meestal op de bank. Maar als jonge gast heb ik er wel een goede leerschool doorlopen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus