Is leegstaande C&A-winkel in Lier opnieuw verhuurd? En aan wie?

Volgens de stickers op de etalage is de C&A-winkel verhuurd.© Chris Van Rompaey

Lier -

Sinds vorig weekend hangt er opnieuw een grote sticker met ‘Verhuurd’ op het leegstaande C&A-gebouw in de Antwerpsestraat in Lier. Maar is het gebouw ook écht verhuurd? Jouw krant zocht het uit.

Chris Van Rompaey

C&A, een van de winkels die het langst vertegenwoordigd was in de Lierse winkelstraat, hield het in februari 2022 in Lier voor bekeken. De directie gaf de matige commerciële toekomstprognose van deze winkel als reden op. DG Real Estate vond vrij vlug een nieuwe huurder: een Lierenaar, die er een Alvo-supermarkt wilde openen. Maar op het moment dat de omgevingsvergunning in orde was, haakte hij eind januari van dit jaar heel onverwacht af.

DG Real Estate kon dus op zoek naar een nieuwe huurder en leek die vorig weekend te hebben gevonden. Op de etalages van het 34 meter brede winkelpand hingen immers plots twee grote rode stickers met het woord ‘Verhuurd’. Menig Lierenaar reageerde tevreden, want er zou dan toch nog vrij snel een nieuwe winkel komen in wat nog altijd de belangrijkste winkelstraat van Lier is. Helaas, we moeten hen teleurstellen.

Tot vorig weekend hing er nog kerstbestickering tegen de etalages.© Chris Van Rompaey

Albert Heijn, dat vorig jaar interesse toonde voor het openen van een supermarkt in het C&A-pand, liet weten dat het die plannen opgeborgen heeft. De Belgische AH-tak is dus alvast níét de nieuwe huurder. Maar wie dan wel? “Niemand, het pand is nog niet verhuurd”, vernemen we bij DG Real Estate. De eigenaar van het gebouw bevestigt dit.

Maar als het pand niet verhuurd is, waarom hangen die stickers met ‘Verhuurd’ er dan? De verklaring is redelijk eenvoudig. Medewerkers van de stad verwijderden op zondag 19 maart de kerstbestickering van de etalages. Daardoor kwamen de ‘Verhuurd’-stickers van een jaar geleden opnieuw tevoorschijn …

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus