Nog meer obstakels, nog meer modder: tweede Thor Bar Run wordt nog spannender voor extreme sportievelingen

De Spukkers bouwen meer dan veertig hindernissen in het natuurdomein van de Scheldepolders in Moerzeke-Kastel.© jvdv

Moerzeke-Kastel -

Sportievelingen die van een stevige uitdaging houden, zijn op zaterdag 8 en zondag 9 april welkom op het spectaculaire obstakelparcours van de Thor Bar Run langs de Schelde in Moerzeke-Kastel. De leden van vzw De Spukkers hebben voor de tweede editie van de Run hard gewerkt om het parcours nóg spectaculairder en modderiger te maken.

Jan Van de Velde

“We willen de deelnemers, na de succesvolle eerste editie vorig jaar, dit jaar extra verwennen, niet alleen met verschillende uitdagende hindernissen, maar ook met alle voorzieningen aan de rand van het parcours, zoals kleedkamers en warme douches”, zegt Christiaan Van Riet van vzw De Spukkers.

Festival

‘Tjaan’ was eerder ook al een van de boegbeelden van het muziekfestival Moesrock, samen met Ronny Hofenboom. Samen met Koen Verriest, zaakvoerder van stellingbouwer All-Scaff, Jonas Roels en carnavalskeizer Peter Sertijn vormen ze een enthousiast team om de Thor Bar Run uit te bouwen tot een extravagant sportief en muzikaal evenement. Want aan de verschillende parcours met hindernissen koppelt hun vzw ook een tweedaags muziekfestival en tal van andere attracties.

(Lees verder onder de foto)

Ook een frisse douche behoort tot de obstakels in de Thor Bar Run.© if

“Vorig jaar namen we obstakels over van de Gladiator Run”, blikken Peter en Christiaan terug. “Onze tweede editie belooft nog cooler te worden, met meer dan veertig hindernissen, nog leukere obstakels en meer modder. Het parcours van 5 kilometer is geschikt voor kinderen en hun begeleiders. Sportieve recreanten die niet bang zijn van een natte broek kunnen terecht voor de run van 8 kilometer. We bouwen ook nog een run van maar liefst 15 kilometer, met nog meer uitdagingen voor de doorgedreven sporters. In de Canicross kunnen honden met hun baasje terecht. Op de eventsite organiseren we ook een ‘100m-Challenge’, met directe kwalificatiemogelijkheden voor het Europees en Wereldkampioenschap.” Alsof dat allemaal nog niet voldoende is, zorgt een team van het Belgisch leger voor een bijkomend obstakelparcours.

LEES OOK. Spectaculaire eerste Thor Bar Run is een succes

Naast zoveel sportieve uitdagingen hebben De Spukkers ook heel wat randanimatie voorbereid. Zaterdag treden Chouchou est là, De Molteni’s en deejays Sani en Maxime op. Zondag vindt om 15 uur een chocoladeworp plaats, kunnen wielerliefhebbers op een groot scherm Parijs-Roubaix volgen en zijn de muziekliefhebbers weer aan het feest met de plaatselijke band Filthy Horse, Harry Gagger, Bulls on Parade en party-deejay Boo-Lee.

Info en inschrijven voor de Thor Bar Run: www.thorbarrun.be.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus