Man (39) doodgeschoten in wagen op Brussels kruispunt, dader is spoorloos

© Google street view

In de Brusselse gemeente Sint-Pieters-Woluwe is woensdagavond een man om het leven gekomen bij een schietpartij op het kruispunt van de Tervuren- en Woluwelaan. Dat meldt het Brusselse parket, dat een moordonderzoek heeft geopend.

cvh, jvh

“Woensdagavond rond 21 uur werd de politie opgeroepen naar het kruispunt van de Tervurenlaan en de Woluwelaan om tussen te komen voor een persoon die bewusteloos in zijn voertuig lag”, zegt Sarah Durant, woordvoerster van het Brusselse parket.

“Eenmaal ter plaatse, meldden verschillende getuigen dat een tweede voertuig bij de feiten betrokken was en dat er schoten waren gelost. De hulpdiensten werden onmiddellijk ter plaatse geroepen. Na pogingen om de bestuurder te reanimeren, konden zij alleen zijn dood constateren.”

Twee auto’s zouden aan de verkeerslichten gestopt zijn. De bestuurder van de tweede wagen stapte vervolgens uit, begaf zich naar de eerste wagen, en vuurde acht kogels van oorlogskaliber af. Het slachtoffer overleed meteen, het zou gaan om ene Djamel Eddine Khelifi (39).

Moordonderzoek

Het Brusselse parket opende een moordonderzoek, maar voorlopig werd niemand opgepakt. De schutter nam na de schietpartij de benen, en is voorlopig spoorloos. “Er zijn verschillende onderzoeksdaden bevolen, zoals het verhoor van getuigen, de analyse van camerabeelden en onderzoek door de technische recherche van de federale politie”, aldus Durant.

“Er werd ook een onderzoeksrechter aangesteld voor moord, net als een wetsdokter en een ballistisch deskundige. Het onderzoek wordt actief voortgezet en in het belang van het onderzoek geeft het parket geen verdere commentaar over deze zaak.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen