Valerie Rodenburg (9) wint Nederlands kampioenschap jumping

Valerie nam aan het Nederlands kampioenschap deel met pony Hamtaro.© rr

Hoogstraten -

De 9-jarige Valerie Rodenburg uit Hoogstraten heeft een mooie sportieve prestatie geleverd. Op het Nederlandse kampioenschap indoor jumping behaalde ze in de klasse C70 met haar pony Hamtaro de eerste plaats. Haar gouden medaille heeft een Kempens tintje, want Valerie traint bij Donckers Stables in Minderhout (Hoogstraten).

Ronny van den Ackerveken

Valerie begon al op jonge leeftijd met paardensport. “Ik was ongeveer 3 jaar toen ik voor de eerste keer paard reed. Met Hamtaro en een andere pony ben ik al kampioen van Noord-Brabant geworden. Dat is ook nodig om geselecteerd te worden voor het nationaal kampioenschap. Ik had helemaal niet verwacht dat ik zou winnen. In de eerste ronde behaalde een tegenstander meer punten, maar in de tweede ronde was ik de betere. De wedstrijd verliep spannend, met sommige deelnemers die een foutloze ronde aflegden. Ik moest als vierde deelnemer mijn proeven afleggen. Pas toen de laatste deelnemer klaar was, wist ik dat ik gewonnen had. Jumping is anders dan dressuur, waar je geen grote fouten mag maken.”

Het is niet de eerste keer dat er een nationale titel wordt behaald in het gezin Rodenburg. “Mijn zus Josephine werd twee jaar geleden met Hamtaro Nederlands kampioen outdoor jumping. Het is leuk dat ik met dezelfde pony in haar voetsporen treed. Hamtaro is nu 24 jaar, wat al vrij oud is. We nemen dit jaar nog deel aan het Nederlands kampioenschap outdoor jumping”, aldus Valerie Rodenburg.

© ram

Spandoek

Valerie en Josephine trainen meermaals per week. Dat gebeurt bij Donckers Stables in Minderhout, van meervoudig Belgisch kampioene Karin Donckers. “Daar oefenen we voornamelijk op het springen”, legt Valerie uit. “Het heeft op het Nederlands kampioenschap resultaat opgeleverd. Daarnaast volg ik ook nog training in Breda.” Valeries klasgenoten van basisschool Spijker in Hoogstraten volgen haar prestaties. “Ze zijn trots op mijn Nederlandse titel. Twee vriendinnen waren op het kampioenschap en hadden een mooi spandoek gemaakt.”

Een paar vriendinnetjes waren met een spandoek aanwezig op de wedstrijd.© rr

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus