Voetbal 1ste provinciale FC Moen - Sparta Heestert

Giovanni Sandra kruipt met Sparta Heestert in rol van underdog in aanloop naar derby: “FC Moen heeft een heel sterke thuisreputatie”

Heestert lijkt goed op weg naar het behoud, maar trainer Giovanni Sandra wil toch nog vier punten pakken.© Bart Vandenbroucke

Na overwinningen tegen Diksmuide en Veurne is FC Moen niet alleen zeker van het behoud, het lijkt ook gelanceerd voor de thuisderby van zaterdag tegen Sparta Heestert, dat een mooi punt meepakte uit Deerlijk. Moen won de heenmatch op de eerste speeldag met 0-3.

Ivan Demeulemeester

FC Moen kan terugblikken op een prachtig seizoen waarin het nooit in de problemen kwam. “De resultaten die wij de afgelopen maanden neerzetten, waren echt schitterend en vooral boven alle verwachtingen”, geniet sportief verantwoordelijke Geert Cottenie. “Op vier speeldagen van het einde van de competitie zijn wij al gered en wij spelen straks ook nog de finale van de Beker van West-Vlaanderen tegen Blankenberge. Wat het allemaal nog wat mooier maakt, is het feit dat wij het deden met nagenoeg dezelfde ploeg als vorig seizoen in tweede provinciale. Wij hebben dit seizoen een erg sterke thuisreputatie opgebouwd met verschillende opmerkelijke resultaten. Buitenshuis was het wel een stuk minder. Vorig weekend klopten wij Veurne en dat was pas de derde keer dat wij punten pakten op verplaatsing.”

“Uiteraard zullen wij proberen om het seizoen in schoonheid af te sluiten, maar een zege in de derby tegen Heestert zou toch wel de kers op de taart zijn”, vervolgt Cottenie. “De statistieken hebben wij alvast mee, want in het verleden wonnen wij de meeste duels tegen Heestert. De derby leeft niet alleen in de groep, maar ook in de gemeente. Wij rekenen op een mooie strijd tussen twee ploegen die er voluit kunnen voor gaan. Heestert is immers ook zo goed als gered. Ik ben ervan overtuigd dat zij uit zullen zijn op revanche na de 0-3 uit de heenmatch. Er zijn verschillende acties voorzien en ook het jeugdbestuur zet er zijn schouders onder. Zo kom je er zaterdagavond in voor 10 euro en in die ticketprijs zijn een consumptie en een braadworst inbegrepen.”

Puzzelen

Sparta Heestert kan voor de derby in Moen vertrouwen putten uit het doelpuntenloze gelijkspel in Deerlijk. “Op basis van het aantal kansen verdienden wij misschien wel meer”, oordeelt trainer Giovanni Sandra. “Wij kwamen op het kwartier wel goed weg toen een kopbaldoelpunt van Dutoit afgekeurd werd na een voorafgaandelijke fout. Het was een mooi punt en er blijft een ruime kloof met de degradatieplaatsen, maar gered zijn wij nog niet. Ik zou in de resterende vier matchen nog een viertal punten willen pakken. Daarmee moet de buit binnen zijn.”

“Uiteraard wil ik daar graag mee beginnen op Moen, maar het wordt een zware opdracht”, beseft Sandra. “Moen speelt op eigen veld en wij kennen hun thuisreputatie. Zij staan ook compleet. Bij ons was het al de volledige terugronde puzzelen door de vele blessures en zaterdag zal het niet anders zijn. Toch mag men een gemotiveerd Heestert verwachten. Op de eerste speeldag verloren wij van Moen, maar toen waren wij zowel fysiek als mentaal niet klaar. Die nederlaag is dan ook blijven hangen en wij zullen er alles aan doen om iets recht te zetten. Moen start als favoriet, maar alles is mogelijk en zeker in een derby.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus