Basketbal BNXT League Landstede Hammers - Filou Oostende 66-77

Servaas Buysschaert (Filou Oostende) pompt met succes opnieuw vechtlust in de ploeg: “Van mij zal je niet de meestflashy dingen zien”

Servaas Buysschaert wil de verloren bekerfinale doorspoelen met een nieuwe landstitel.© Belga

Met overwinningen zondag tegen Den Bosch en woensdag in Zwolle (66-77 tegen Landstede Hammers), telkens gebaseerd op een stevige defensie, behoudt Filou Oostende zijn positie als koploper van de Belgische teams in de crossborderfase van de BNXT League. “We vechten opnieuw voor mekaar. Die energie vormt het verschil”, weet Servaas Buysschaert.

Peter Rossel

In Leiden ontbrak Servaas Buysschaert, maar intussen is de Kortrijkse center al twee matchen opnieuw aanwezig. “De kop van mijn kuitspier was verrekt. Waarschijnlijk heb ik er een kniestoot in gehad. Er was een risico voor scheurtjes, daarom speelde ik uit voorzorg niet in Leiden.”

Intussen is collega Haris Bratanovic door een klein scheurtje aan de patellapees een maand out. “Blessures komen in een seizoen altijd voor. Onze kern is daarop voorbereid. Hopelijk komt Haris snel terug”, reageert Buysschaert.

Met Nikola Jovanovic haalde Oostende onlangs nog een ervaren Servische center in huis. “Nikola is een andere speler dan Haris en ik. Zo hebben we van alles wat in de ploeg. Tegen elk type speler kan iemand van ons staan. Alleen hebben we geen echte rimprotector, iemand die de ring beschermt zoals Amida Brimah. Nikola is iets groter dan mij, hij heeft langere armen en hij is iets meer op de low post(één op-één op het blok van de bucket, red) gericht. Ik ben meer voor het fysieke spel: vechten en wat fouten maken. Van mij zal je niet de meest flashy dingen zien. Haris is een heel technische speler met goede handen en kan goed shotten. Nikola heeft ook zijn shotje. Hij is een kruising tussen Haris en mij, en dat is altijd handig.”

Buysschaert is blij met deze week van drie wedstrijden. “Een week trainen voor één match is lang. We kijken uit naar midweekmatchen”, aldus de Kortrijkzaan, die hoopvol klinkt over de nabije toekomst. “Het wordt heel moeilijk om ons te stoppen, want we hebben twaalf volwaardige spelers. Natuurlijk vechten we voor de eerste plaats, want daar horen we thuis en we willen ook het thuisvoordeel in de play-offs. De nederlaag in de finale van de Beker van België tegen Antwerp Giants zal pas verteerd zijn wanneer we het kampioenschap winnen. We hoeven die finale niet in ons hoofd te steken, maar we moeten nu wel bewijzen dat wij de ploeg zijn die kampioen moet worden.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus