Goud én zilver voor junior journalisten van basisschool Vennebos

De drie straffe Vennebossers met de gudne pen op een rij:van links naar rechts Marta Van Goubergen (zilver), Margaux Aertbeliën (4e) en Sofie Kelders (goud)© RR

Schilde -

Het Davidsfonds afdeling Schilde daagde ook dit jaar kinderen uit om hun journalistieke talenten naar boven te halen. De opdracht was om een tekst te schrijven rond het thema #trots #lokale helden. Uit verschillende scholen, met wel honderd deelnemers, werden twintig laureaten verkozen. Zij kregen allen een prijs.

Maar voor het tweede jaar op rij ging een leerling van GO!- basisschool Vennebos aan de haal met de hoofdprijs. Sofie Kelders won als laureate drie boeken én een boekenbon ter waarde van 25 euro. Maar ook de zilveren medaille ging naar een ‘journaliste in spe’ van Vennebos: Marta van Goubergen. Zij ontving twee boeken en eveneens een boekenbon als beloning voor haar knappe opstel. Margaux Aertbeliën, nog een Vennebosser, werd verdienstelijk vierde.

Burgemeester Dirk Bauwens en schepen van Cultuur en Onderwijs Kathleen Krekels, die de prijsuitreiking bijwoonden, stelden vast dat er in Schilde heel wat aanstormend journalistentalent op de schoolbanken zit.(jaa)

Ook schepen Kathleen Krekels kwam het jonge schrijftalent feliciteren.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus