Vlaams Belang wil heraanleg Ter Rivierenlaan stoppen: “Laat enkel rioleringswerken doorgaan”

© ATV

Deurne -

Vlaams Belang Deurne wil dat de plannen voor de heraanleg van de Ter Rivierenlaan opgeborgen worden. “Bij gewoon onderhoud dient er geen advies te zijn van de brandweer en kan de straat blijven zoals ze is, zonder dat er bomen worden gekapt”, zegt Vlaams Belang-districtsraadslid Guy Dirckx. “Laat enkel rioleringswerken doorgaan en kies voor waterdoorlatende bestrating.”

LEES OOK. Plannen heraanleg Ter Rivierenlaan drastisch bijgestuurd: meer dan 100 bomen worden gekapt na advies van brandweer

LEES OOK. Brandweer reageert op bomenkap Ter Rivierenlaan: “Het is van levensbelang dat wij efficiënt, veilig en snel mensen kunnen redden bij een interventie”

Vlaams Belang Deurne heeft zich vanaf het begin kritisch opgesteld tegen de heraanleg van de Ter Rivierenlaan in Deurne. Nu, na advies van de brandweer, de toekomst van meer dan honderd bomen bedreigd zijn, is voor de partij de maat vol.

De partij zal op de volgende districtsraad, 20 april, dan ook vragen om de heraanleg van de straat gewoon van tafel te vegen. “Waarom wil het district de straat zo halsstarrig heraanleggen”, vraagt Vlaams Belang-districtsraadslid Guy Dirckx zich af. “Er zijn hier enkel problemen met de riolering, want snel rijden kan je niet in deze laan door de aanwezigheid van de vier rotondes. Bij gewoon onderhoud dient er geen advies te zijn van de brandweer en kan de straat blijven zoals ze is, zonder dat er bomen worden gekapt.”

Rioleringswerken

Dirckx stelt dan voor enkel de noodzakelijke rioleringswerken uit te voeren om de wateroverlast in de straat aan te pakken. “Als na die werken, het wegdek en het trottoir afgewerkt kunnen worden met waterdoorlatende bestrating, is het probleem opgelost. Eventueel kan er dan nog eens gekeken worden naar de aanplanting van extra bomen.”  jas

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus