Basketbal  Top Division One  BC Asse-Ternat

Jan Goyens velt Mechelen in laatste seconde van verlenging: “We blijven wedstrijden van de waarheid winnen”

Jan Goyens kroonde zich in Mechelen tot topschutter en matchwinnaar.© Kms

Asse-Ternat liet een achtste zege optekenen in Mechelen en kan zaterdag het behoud in eigen huis mathematisch veiligstellen tegen gouwgenoot Aarschot. De naar Willebroek verhuisde Beerselse forward Jan Goyens kroonde zich in Mechelen tot topschutter, maar ook tot matchwinnaar met de winnende treffer tijdens de buzzer beater van de verlenging (89-91).

Wim Redant

Asse-Ternat kreeg het bij rode lantaarn Mechelen wel knap lastig en werd zelfs tot een verlenging gedwongen. Jan Goyens trok Asse-Ternat over de streep. “Mechelen trad in een andere gedaante aan dan in de heenwedstrijd toen we het vlot haalden”, vertelt Goyens. “We blijven de wedstrijden van de waarheid tegen de ploegen die achter ons gerangschikt staan winnen. Al hadden we het in Mechelen niet onder de markt, zoals onze coach Tom Vrijders trouwens had voorspeld. Het stond gelijk aan de rust. We dachten na rust het varkentje wel te wassen, maar bij het ingaan van het vierde kwart stonden we nog tien punten in het krijt. We redden een verlenging uit de brand en daarin maakte ik tijdens de buzzer beater de beslissende korf. Zo boekten we een belangrijke zege. Bij een nederlaag kreeg de concurrentie misschien wel vleugels. We betaalden dit seizoen wel leergeld. Derde klasse is een stuk meer fysiek en voor de meeste spelers is dit niveau ook nieuw.”

Aan elkaar gewaagd

Zaterdag komt gouwgenoot Aarschot op bezoek. “Aarschot is een ploeg die zweeft tussen eerste landelijke en derde klasse en die we dan ook als dusdanig kennen. Asse-Ternat en Aarschot zijn twee aan elkaar gewaagde ploegen. Ik verwacht een fel gemotiveerde tegenstrever, want Aarschot telt slechts vijf zeges waardoor het de hete adem van het als voorlaatste geklasseerde Quaregnon in de nek voelt. De druk ligt dus enigszins bij Aarschot, maar in eigen huis willen we ons vel duur verkopen.”

Bij Asse-Ternat wordt uitgekeken naar de rentree van Sebastien Apers, die op Sprimont een horrorblessure opliep. “Sebastien begon al met lopen en springen en zou graag nog dit seizoen zijn eerste speelminuten meepikken”, zegt Goyens. “De groep is uitermate tevreden dat Apers een comeback maakt, want na zijn zware enkelblessure dacht hij aanvankelijk aan stoppen. Ik herinner me nog de verschrikkelijke sfeer toen hij neerging met een ontwrichte enkel waarbij ook de ligamenten werden geraakt. Het werd meteen muisstil in de zaal, wat een bijzonder akelig gevoel veroorzaakte. Hopelijk zetten de artsen het licht snel op groen. Naar volgend seizoen toe zie ik de groep samenblijven onder aanvoering van onze gedreven coach.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus