Hasselaar krijgt 18 maanden cel voor hakenkruisen op weg en bushokje

Hasselt/Houthalen-Helchteren -

Een 46-jarige Hasselaar met Marokkaanse nationaliteit is woensdag veroordeeld tot 18 maanden cel voor het schilderen van hakenkruisen en voor de diefstal van tabak. Op 7 februari bekladde hij in Houthalen-Helchteren een bushokje en het wegdek.

Geert Houben

De dader stuurde zijn kat naar de rechtbank en is bij verstek veroordeeld. Zo heeft hij ook nog de diefstal van twee potten roltabak in juli 2022 in een Delhaize in Hasselt op zijn kerfstok staan. Daarnaast deelde de veroordeelde op 7 november vorig jaar nog klappen uit, eveneens in Hasselt.

Bij het neer kladderen van de hakenkruisen betrapte de politie hem op heterdaad. Waarom hij het deed, blijft onduidelijk. De rechter had het over een gebrek aan normbesef en een gebrek aan respect voor andermans goederen. Bij het bepalen van de straf hield de rechter rekening met het gerechtelijke verleden van de man en met het feit dat het voor de dader niet de moeite was om naar het proces te komen. Bovenop de 18 maanden cel kreeg de veertiger een boete van 800 euro. Ook zal hij de 282 euro proceskosten moeten ophoesten.  

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus