Kaars valt om op bureau van studente: slaapkamer onbruikbaar door schade

© Jelle Houwen

Esen -

Een slaapkamer van een jonge studente uit Esen bij Diksmuide raakte woensdagmiddag onbruikbaar na een brand. Er viel een kaars om op het bureau waar de jongedame aan het studeren was. “Haar slaapkamer is tijdelijk onbruikbaar door de brandschade”, zegt brandweerluitenant Rudi Dolphen.

Jelle Houwen

De jonge studente was woensdagmiddag rond 14 uur aan het studeren in haar kamer in de gezinswoning in de Roeselarestraat in Esen, nabij Diksmuide. Plots moest de jongedame in allerijl haar kamer uitvluchten en de hulpdiensten laten komen, want er brak brand uit in haar kamer. De brandweer van Diksmuide en Kortemark waren net als de politie snel ter plaatse.

Brand op bureau

“In de slaapkamer van de studente was brand ontstaan doordat een kaars was omgevallen op het bureau waar ze studeerde”, zegt brandweerluitenant Rudi Dolpen. “Daarna vlogen papier en ander materiaal in brand. De studente kon de brand zelf niet blussen, maar heeft goed gehandeld door meteen haar slaapkamer te ontvluchten en de deuren dicht te trekken. Zo bleef de brand beperkt tot in haar slaapkamer. Haar bureau en het materiaal daarop liep heel wat brandschade op. In de rest van de kamer is er vooral roet- en rookschade. Haar slaapkamer is daarom een tijdje onbruikbaar. Bovenaan de woning er enkel rookschade, beneden is er geen schade.”

De brandweer kon het vuur snel blussen en gebruikte daarbij zo weinig mogelijk water om geen extra schade te berokkenen. Daarna werd de woning grondig geventileerd. Na een uur zat de interventie erop.

De brandweer was snel ter plaatse.© jhm

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus