Voetbal 3de afdeling VV A Eendracht Aalter

Zaterdag match van de waarheid voor Eendracht Aalter: “Met minder dan drie punten niet tevreden”

Coach Michiel De Zutter (links) hoopt dat zijn spelmaker Emre Dönmez (rechts) voldoende hersteld is van een blessure.© Marc Van Hecke

Eendracht Aalter speelt zaterdag een degradatieduel bij rechtstreekse concurrent KSV Rumbeke. Coach Michiel De Zutter beseft de ernst van de situatie, maar blijft optimistisch. Aalter verloor vorig weekend op eigen veld met 1-4 van VW Hamme en zakte in de rangschikking opnieuw naar de barrageplaats.

Johan Polet

“De 1-4-eindstand geeft een vertekend beeld van de waardeverhoudingen”, sakkert De Zutter. “We presteerden beter tegen VW Hamme dan de week voordien tegen HO Wolvertem Merchtem toen we wel wonnen, maar toonden ons veel minder efficiënt. We lieten in de eerste vier minuten twee goede kansen onbenut. Het had een andere wedstrijd kunnen worden indien we vroeg op voorsprong waren geklommen. We kregen nu het deksel onmiddellijk op onze neus, want de eerste aanval van de bezoekers leverde ook een doelpunt op. We bleven ondanks die mentale opdoffer goed voetballen. De doelman van Hamme pakte met twee uitstekende tussenkomsten uit. We hadden een strafschop moeten krijgen voor een overtreding op Jordy Van De Walle, maar de scheidsrechter besliste daar anders over.”

“Kort na de rust maakten we via Matthias Vercauteren de aansluitingstreffer, maar incasseerden rond het uur een derde en beslissende treffer. Hamme beschikt over veel maturiteit en ervaring en staat niet toevallig op de tweede plaats. Het leek moeilijk te worden om nog een gelijkspel uit de brand te slepen, waardoor ik Jens Hoornaert en Dylan Van Der Cruyssen naar de kant haalde. Beiden stonden met twee gele kaarten op hun conto. Ik wilde hen behoeden voor een derde gele kaart en een schorsing tegen Rumbeke.”

Geloof in driepunter

“We staan zaterdag voor een zeer belangrijk duel”, beseft de coach. “We kunnen met minder dan een overwinning niet tevreden zijn als we de degradatiezone achter ons willen laten. Ik geloof sterk in een driepunter als we efficiënter omspringen met onze kansen dan tegen Hamme. Het wordt een wedstrijd op het scherp van de snee, want ook de West-Vlamingen kennen het belang van dit duel. Positief is dat Lars Vyvey en Sam Janssens terugkeren na een schorsing. Ik hoop ook dat onze spelmaker Emre Dönmez voldoende hersteld is van een blessure.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus