Geniet van de Ronde in fandorp aan de molen in Wannegem-Lede

De doortocht van de Ronde van Vlaanderen op de kasseien van de Huisepontweg lokt telkens een massa toeschouwers.© rr

Kruisem/Wannegem-Lede -

De Landelijke Gilde Kruishoutem en het feestcomité van Wannegem slaan de handen in elkaar voor de organisatie van een fandorp aan de Schietsjampettermolen in de Huisepontweg in Wannegem-Lede.

Paul Darragas

Zowel het mannen- als vrouwenpeloton van de Ronde van Vlaanderen dokkert op zondag 2 april over de kasseien van de Huisepontweg in de Kruisemse deelgemeente Wannegem-Lede. Je kan er van de doortochten genieten in een fandorp ter hoogte van de Schietsjampettermolen, een organisatie van de Landelijke Gilde Kruishoutem en het feestcomité van Wannegem.

“Een unieke locatie aan de voet van de Vlaamse Ardennen”, benadrukt Marc Degezelle, voorzitter van de Landelijke Gilde Kruishoutem. “We openen ons fandorp ‘De Ronde aan de Molen’ om 10 uur. Het peloton passeert twee keer: de elite heren omstreeks 12.30 uur en de elite vrouwen rond 15 uur. Voor en na de doortochten kan je in het fandorp genieten met vrienden aan de aperitiefbar met cava en andere dranken. Voor de hongerigen is vanaf 11 uur in een foodtruck voorzien en verschillende dj’s zorgen voor de ambiance. Voor de kinderen is er een springkasteel. De wedstrijd kan live gevolgd worden op een groot LED-scherm. Het fandorp is bereikbaar via de Zevekotstraat en de Houtavestraat, waar een ruime parking is. Met de fiets komen is een aanrader. De toegang is gratis.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus